ISIRGAN OTU'NUN SAÇA FAYDALARI

Saç derisinde yaşanan çoğu strese dayalı kaşıntılara ısırgan otunun iyi geldiği gözenmiştir. Birçok hastalığın tedavisinde baş vurduğumuz bu bitki saçlarımız içinde doğal bir şifa kaynağıdır...

ISIRGAN OTU'NUN SAÇA FAYDALARI
29 Ocak 2020 - 19:04
 Doğa bize öyle güzel ve mucizevi bitkiler sunuyor ki, her biri şifa kaynağı. Bunlardan biri de ısırgan otu. Hemen hemen yurdumuzun her bölgesinde yetişen bu bitkinin toplanması biraz meşakkatlidir. Dokunulduğu zaman kaşıntı ve yanma hissi verir. Çok eski yıllardan beri birçok hastalığın tedavisinde bu bitkiden faydalanılmaktadır. Isırgan otu düzenli kullanılırsa bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. İsteyen bu bitkiyi yiyerek tüketebilir, dileyen ise krem haline getirip (robottan çekmek sureti ile) haricen de kullanabilir.
               
Bu kadar yararlı bir bitki saçlarımız içinde oldukça faydalıdır. Cansız, kırıklar içinde saçlarınız varsa ısırgan otundan faydalanabilirsiniz. Saç köklerinden başlayarak uçlara kadar bakımı sağlar, güçlendirir. Saçlara canlılık ve parlaklık verir, saç tellerini kalınlaştırarak saç dökülmesini önler. Ayrıca kepek sorununda da bu bitkiden yardım alabilirsiniz. 
               
Saç bakım uzmanlarının araştırmaları sonucu ısırgan otunun dökülen saçların yerine saç çıkarttığı saptanmıştır. Magnezyum, vitamin ve omega-3 bakımından oldukça zengin olan ısırgan otu saç derisini besler. Saç köklerinin güçlenmesini sağlar. 
               
Yıpranmış, cansız ve kırıklar içinde saçlar için ısırgan otu ile oluşturulan kürlerden yardım alınabilir. Temiz saça uygulanan bu kürler sayesinde daha hacimli, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olacaksınız. 
               
Mayıs ayları civarında yetişen bu bitkiyi taze halde tüketebileceğiniz gibi kurutarak da tüketebilirsiniz. Kepeklenme sorununda da baş vuracağınız bu bitki düzenli kullanıldığında olumlu sonuçlar alınacaktır.
                 
Saç derisinde yaşanan çoğu strese dayalı kaşıntılara ısırgan otunun iyi geldiği gözenmiştir. Birçok hastalığın tedavisinde baş vurduğumuz bu bitki saçlarımız içinde doğal bir şifa kaynağıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum