Göz Kapağın Şişmesi Hangi Hastalığın Habercisi?

Göz kapaklarda meydan gelen şişliğin bir nedeni de yenilen içilen gıdalardır. Çok tuzlu yemek, alkol almak, sıgara içmek, geç yatmak, az ya da fazla uyumak gibi.

Göz Kapağın Şişmesi Hangi Hastalığın Habercisi?
14 Eylül 2021 - 22:27
Göz kapaklarının şişme nedeni araştırılarak öncelikle altta yatan bir hastalığın olup olmadığı bakılmalı. Bir çok hastalık göz kapaklarının şişmesine neden olmakta bunların başında gelen Hastalıklar ise Endokrin problemleri, böbrek problemleri, vücutta ödem yapan tiroid hastalıklar (bunlar: hipo tiroit, haşimato tiroiti gibi), metabolik sorunlar (bunlar : diyabet, İnsülün direnci gibi hastalıklardır), üst solunum hastalıkları (sinüzit, boğaz ağrısı, öksürük gibi ) bunların haricinde alerjik hastalıklar da göz kapaklarının şişmesine neden olmakta.

Bahsettiğimiz organik nedenler dikkate alındıktan sonra çevresel faktörler araştırılmalı. Göz kapakları kullandığınız yüksek yastıkla bile şişebilir, çünkü göz kapakları çok ince bir yapıya sahip tir.

Yatış pozisyonu çok önemlidir örneğin yüz üstü uyumayı tercih edenlerde göz kapaklarının şiş olarak kalktıklarını görürler. Bunun nedeni ise vücutta ödem yapan atık kan, ayak parmak ucundan kalbe doğru yönlendirilmekte ve dolayısıyla yüz üstü bir kaç saat yatıldığında yüzünüzde ve göz kapaklarımızda ödem oluşmasına neden olacaktır.

Bu ödemin dağıtılması için kafa derisi ve alın bölgesine parmak hareketleri ile masaj yaparak yüzde toplanan ödemi kalbe yönlendirilmesi gerekmekte veya ödem yataktan kalktıktan yaklaşık bir saat sonra göz kapaklarındaki ve yüzdeki şişlik inmeye başlar. Bunun nedeni ise dokular arasındaki su yer çekimi aracılığıyla aşağıya çekilmesidir.

Göz kapaklarda meydan gelen şişliğin bir nedeni de yenilen içilen gıdalardır. Çok tuzlu yemek, alkol almak, sıgara içmek, geç yatmak, az ya da fazla uyumak gibi. Bunların haricinde göz kapaklarına sürülen bazı kozmetikler ya da kremler de göz kapaklarının şişmesine neden olmakta.

Göz kapaklardaki şişkinlik nasıl giderilebilinir?


Öncelikle göz kapaklarının şişmesine neden olan hastalığın olup olmadığı araştırılmalı, hastalık mevcut ise tedavi edilmesi gerekir. Göz kapakların şişmesinde en büyük etken olan Tiroid problemi var ise mutlaka kontrol altına alınmalı. Vücudun ödem yapacak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı örneğin: Tuzlu yiyecekler, baharatlı yiyecekler gibi.
Göz kapaklarının şişmesinde her hangi bir hastalık mevcut değil ise o zaman yastığınızı yükseltin ve özelikle makyaj ve kozmetik ürünü sürmeden yatın. Gündüzleri bol bol su tüketin ve göz kapaklarına masaj yapın. Göz kapaklarına çok dikkatlice masaj yapın, bunu da parmaklarınızla içten dışa doğru nazik bir şekilde ödemin dağıtmaya yönelik kısa süreli gözleri rahatlatmak amaçlı küçük masajlar yapılması faydalı olacaktır. Göz kapaklarınızı ılık-soğuk arası su ile yıkamak kan dolaşımını hızlandıracağı için şişkinliklere iyi gelecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum