Gladyonun tetikçileri Bahçeli üzerine yoğunlaştılar.?

Organize olmuş profesyonel oyuncular ve dublörler sahaya inecek!, Uyanık olup akl-ı selim ile hareket edilmeli derim...

Gladyonun tetikçileri Bahçeli üzerine yoğunlaştılar.?
06 Mayıs 2018 - 21:38 - Güncelleme: 06 Mayıs 2018 - 23:46

Cumhur ittifakının ve mevcut kararlılığın ana dinamiği nedir diye sorarsanız Devlet Bahçeli'nin milli duruşudur derim. Siyasi gelecek ve kazanımları devlet bekasına değişmeyen şuur ve icraat...

Bu duruşu baltalamak adına İP kurgusu etrafında şekillenen oluşumun hedefi sizce ne olabilir derseniz, provakasyon temelli algı operasyonlarını sahaya sürmek derim. Provakasyon temelli birilerini parlatıp PR yapma ve mağdur ilan etme zamanı!
Dikkatli olmak lazım.
Gladyonun tetikçileri Bahçeli üzerine yoğunlaştılar.
Organize olmuş profesyonel oyuncular ve dublörler sahaya inecek!
Uyanık olup akl-ı selim ile hareket edilmeli derim.

Cumhur ittifakının gerçekte neyi hedeflediğinin farkında olan odaklar projelerinin farkedilmesi üzerine paniklediler.
Erkene alınan "gard" alma zaruretinin bir nevi iç ve dış aktörlerinin röntgeni ve ihanet omurgasına katkıda bulunan uzuvları da ortaya çıkarmış oldu.
Erken seçim çağrısı aynı zamanda deşifre özelliği taşıyordu. Deşifre edilmek, planlanan projeleri öne almayı gerektirdi. 
Tıpkı 15 Temmuz hakikati gibi...
Sosyolojik boyutta derinleştirilecek kırılmaları Ak Parti kurumsallığı üzerinden olduğu gibi MHP geleneği üzerinden de provoke edebilecekleri bir ayrıştırma ve kırılmalar zinciri...
Şimdi işin özü anlaşıldı. Başkanlık sistemi üzerinde "altın vuruş" yapılabilecek bir yelpaze açılımı...

Peki bunu nasıl sağlayacaklardı?

İç aktörler üzerinden alan daraltma, kifayetsiz ve itibarsızlaştırma hamlelerini topluma servis edecek konvansiyonel tahrip etkilerini dozaj olarak artırma hamleleri, erkene alınan ve aslında 7 Haziran seçimlerinde yapamadıklarını 24 Haziran'da yapabilecek organizasyona bürünmeleriyle.
Nedir o?
Sistemi tıkayacak yasama, yürütme, yargı denkleminde çatlaklar ve iç kırıklıkları artırmak, sistemi itibarsız ve işlevsiz bırakacak hamleleri çoğaltmak. Recep Tayyip Erdoğan'ı halktan koparacak en kestirme yol, Erdoğan'ın kendilerine hayat hakkı tanımayacağı(!) sistemi bertaraf etmekle olurdu.
Değilse ne Meral'in, ne Temel'in, ne de İnce'nin çözüm olmayacağının onlar da farkında.

Binnur Günay


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum