Deprem Uzmanından ürperten açıklama?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen 5.8'lik deprem oldu o günden beri 400'e yakın artçı meydana geldi. İstanbul'da Artçıların bir ay daha devam edebileceğini söyleyen ''Prof. Dr. Şükrü Ersoy'', beklenen büyük depremle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Deprem Uzmanından ürperten açıklama?
29 Eylül 2019 - 22:51
 ''Prof. Dr. Şükrü Ersoy''  Geçtiğimiz hafta yaşanan bu depremlerin fayın enerjisini alma konusunda faydalı olduğunu belirti. ''Prof. Dr. Şükrü Ersoy'', "5,8'lik depremi 6,0 gibi düşünün, beklenen 7 üzeri depremin ancak 30'da biri enerjisini almıştır" dedi.

İşte ''Prof. Dr. Şükrü Ersoy''un  o Çarpıcı Deprem açıklaması


''İstanbul Silivri’de meydana gelen 5.8’lik depremin artçıları devam ediyor. İstanbul’da yaşanan depremlerle ve artçılarla ilgili olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında yorumlarda bulundu.
Marmara'da 5.8'lik deprem sonrası günlerdir devam eden artçılar hakkında da konuşan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"Kritik olan şuydu: Bunların öncü olup olmadığını bilmiyoruz çünkü ana şoku yaşamadık. Yani gelecekteki büyük Marmara depremini biz henüz yaşamadık. Ancak bu büyük deprem yaşanırsa bunların öncü olup olmadığını söyleyebiliriz. Bunun ardından büyük deprem gelecek demek de çok spekülatif olur. Ancak teknik olarak bunların hepsi mümkün. 5.8'den sonra artçılar tabii ki olacak ki oluyor da... Sanıyorum 2'den büyük 400'e yakın artçı oldu ve bunların bazıları 4, bazıları 5'e bile çıkabilir. Vatandaşlarımızın bunlar olduğunda hemen 'büyük deprem geliyor' diye düşünmemeleri gerekir çünkü daha birkaç hafta hatta bir aya kadar daha artçıları yaşama durumumuz olabilir. Şimdiden bunu bilmekte fayda var. Ancak deprem şu saatte olur şu gün olur dedikodularına inanmamakta fayda var. Bunlara itibar etmesinler."
Ersoy, 5.8'lik depremin gerilimi alıp almadığı sorusuna ise, "Bu depremin kırıldığı yerde faydası olmuştur. Küçük bir kırılma, yırtılma yaşandı. Bu bölgede artçılarla birlikte yer kabuğu dengelendiği için orası için faydalı olmuştur. Ama ondan sonra kalan kısmı için herhangi bir rahatlama yok. 5,8'lik depremi 6,0 gibi düşünün, beklenen 7 üzeri depremin ancak 30'da biri enerjisini almıştır. Öyle ifade etmek gerekiyor" şeklinde cevap verdi. ''
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum