Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye’de kalıcı refah ve huzurun sağlanmasının Türkiye’nin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.
Erdoğan, “Suriye topraklarında karışıklık çıkarmak isteyenlere ne biz göz yumarız, ne de Şam yönetimi buna rıza gösterir. Biz, Suriye’nin bütün renkleriyle bir ve bütün olmasını isteriz” dedi. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile aynı düşüncede olduklarını belirten Erdoğan, “Kaosa yatırım yapan savaş baronları bu sefer kaybedecek. Arap, Kürt, Türkmen, Nusayri, Sünni, Hıristiyan fark etmeksizin tüm kesimleri ile Suriye halkı kazanacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü “Terörsüz Türkiye” sürecine de değinen Erdoğan, Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Erdoğan, “İnanıyorum ki sonuçta Türkiye, 40 yıllık bir sorunu ortadan kaldıracak ve geleceğe bir ve bütün şekilde yürüyecektir. Terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar artık kalkınmaya, üretime, yatırıma, istihdama harcanacak. Terörsüz Türkiye’nin kazananı tüm Türkiye, terörsüz bölgenin kazananı ise bölgemizdeki tüm kardeş halklar olacak” dedi.
Erdoğan, Suriye’de ve bölgede huzur ve sükûnetin güçlenmesi için Türkiye’nin kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: