ÇÖREK OTU YAĞININ SAÇA FAYDALARI.?

Çörek otu halk arasında ‘ölümden başka her derde deva’ bir bitki olarak adlandırılır. Bu nedenle saçlarımızda ya da saç derimizde yaşadığımız sorunlar için çörek otundan faydalanılır. Saç kırıklarının ve dökülmesinin önlemesini sağlayıcı A, B, C vitaminleri bu bitkide mevcuttur...

ÇÖREK OTU YAĞININ SAÇA FAYDALARI.?
27 Ocak 2020 - 01:44
Bin derde deva denilen bitkilerden biridir çörek otu. Mutfağımızda böreklerimizin üstünü süslemekte kullandığımız çörek otu başta karaciğer dostudur. Karaciğer yağlanmasını önler ve hormonlarımızı düzenler. Kötü kolesterolü düşürmede de baş vuracağımız bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek çağın hastalığı kanseri önler. Vücuttaki gaz, şişkinlik ve mide ağrılarında çörek otuna başvurulabilir. Kan basıncını normale döndürür, kalp damar hastalıklarında da kurtarıcımız yine çörek otudur.
       
Vücudumuzun birçok bölgesindeki sorunlar için baş vurduğumuz çörek otu saçla ilgili yaşadığımız sorunlara da çözüm olmaktadır. Stres ya da genetik faktörler dolayısı ile yaşınız çok genç olduğu beyazlar görüyorsanız çörek otu tüketmeye başlayın. Çörek otunu ağız yolu ile tükettiğiniz gibi yağını da saç diplerinize masaj yolu ile sürebilirsiniz. 
         
Yine stres kaynaklı hastalıklardan sedef ve egzamada cilt sorununu hafifletir, saç derisinde yaşanan kepeklenme problemini çözer. Kısacası saç derisini iyileştirme özelliği vardır. Haftada iki gün düzenli olarak saç diplerine masaj yapılarak çörek otu sürülürse saçlar daha sağlıklı ve canlı olacaktır.
         
Çörek otu halk arasında ‘ölümden başka her derde deva’ bir bitki olarak adlandırılır. Bu nedenle saçlarımızda ya da saç derimizde yaşadığımız sorunlar için çörek otundan faydalanılır. Saç kırıklarının ve dökülmesinin önlemesini sağlayıcı A, B, C vitaminleri bu bitkide mevcuttur. Demir, çinko, bakır, sodyum bakımından zengin olan çörek otu saç derisini de besler. Saç derisinde yaşanan kaşıntı ve kepek sorunlarını giderir. 
         
Ne yaparsanız yapın saçlarınız cansız, mat ve kırıklarla dolu görünüyorsa çörek otundan hazırlayacağınız kürler çok faydalı olacaktır. Eski saçları onardığı gibi yeni saçlarınızın çıktığını da göreceksiniz. Çörek otunun bir mucizevi özelliği de beyaz saçların eski rengine dönmesini sağlamasıdır. Saç bakımı için başvuracağımız en mucizevi bitkilerden biridir çörek otu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum