ATEİZM ASRIN VEBASIDIR!

Jefrey Lang kendisini ateizme sürükleyen psikolojik şeyin çok mükemmel melek gibi bir anneye arşılık, agresif, zalim, sarhoş bir bananın ona acımasızca zulümdü.

ATEİZM ASRIN VEBASIDIR!
11 Mayıs 2021 - 01:08
 Bir zamanlar kendini ateizme adamış olan matematik Profesörü Jefrey Lang. Hıristiyan br toplumun içinden gelmesine rağmen Hıristiyanlığın Allah’ın emrettiği bir din olmadığını, bunu rahiplerin kendilerine göre şekillendirdiğini söyleyen Lang, uzun yıllar dini duyarlılıktan uzakta yaşadığını belirtiyor ve bu kutlu yola dönüşünü şöyle anlatıyor:
 
“Bir gün ofisimde masanın üzerinde bir İngilizce tercümesi olan Kuran bırakılmış. Bunu büyük ihtimalle kuzenim bırakmış olmalıdır. Çünkü o bana İslam’a araştırıp ona yönelmememi ısrarla söylüyordu. Kitabı eve götürdüm, boş bir günümde açtım okumaya başladım. Daha ilk Fatiha Suresinde bana bir kalp anahtarı verdi. Devam ettim, okudukça ateizmin yüzündeki cezbedici sırları dökülmeye başladı. Kuranı bitirdiğimde girmiş olduğum bu yanlış yolda çıkmam gerektiğini düşündüm ve çevrede  cami aradım. Nihayet bir bodrum katta bir mescit buldum. Kapısına birkaç kez gittim ve kararsız kalarak geri döndüm. Ellerim titriyordu, ayaklarım birbirine dolaşıyordu.

Beni nasıl karşılarlar, bana ne derler? Gibi bir endişem vardı. Adeta bir saati aşkın bir süre bu kapıya yaklaşıp ayrılma tereddüdünü yaşadım, sonra enerjimi topladım, kapıya vurarak içeri girdim. İçeride iki kişi vardı, sonradan iki kişi daha geldi. Konuştuk, netice itibariyle İslam’a girmeye karar verdiğimi söyledim ve orada Kelime-i Şahadeti getirdim.”

Jefrey Lang kendisini ateizme sürükleyen psikolojik şeyin çok mükemmel melek gibi bir anneye arşılık, agresif, zalim, sarhoş bir bananın ona acımasızca zulümdü. Burada: “Tanrı varsa,  babamın anneme gösterdiği şiddete nasıl izin veriyordu. İşte bu tepki şuuruyla tanrıdan uzaklaştım. Çevremde gelişen sosyal olaylar ve acımasızlıklar karşısında, Tanrı neden bunlara karşı müdahale etmiyor? Diye bakıyordum.”
 
Bütün bunlara rağmen, bizim bilemediğimiz bir yığın gerekçelerle İnsanı yarattı ve onlara uymaları için de rehber olarak bu Kuran’ı gönderdi. Jefrey Lank, insanlığın kurtuluşunun İslam’da olduğunu, Kuran’ın bütün modern bunalımlara çözüm ürettiğini de özellikle belirtiyor. Çünkü ona göre, Ateizm, asrın vebasıdır. Hiçbir insan oradan hareket ederek dünya hayatında yakalayamadığı mutluluğu, zaten inkârda olduğu için ahirette de bulamayacaktır

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum