2024 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ İSTANBUL' U NEDEN ISRARLA İSTİYOR?

2024 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ İSTANBUL' U NEDEN ISRARLA İSTİYOR? Ak Parti İstanbul’u rant vs. İçin her ne kadar istediği konuşuluyor olsa da temel isteğin böyle olmadığı düşünülüyor.! Rant her yerde var rant her yerde sağlanır İstanbul’un rantı büyüktür ama İstanbul’un rantı alındığı hemen her yede konuşuluyor.

2024 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ İSTANBUL' U NEDEN ISRARLA İSTİYOR?
14 Ocak 2024 - 22:20 - Güncelleme: 14 Ocak 2024 - 22:32
               2024 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ İSTANBUL' U NEDEN ISRARLA İSTİYOR?


Ak Parti İstanbul’u rant vs. İçin her ne kadar istediği konuşuluyor olsa da temel isteğin böyle olmadığı düşünülüyor.! Rant her yerde var rant her yerde sağlanır İstanbul’un rantı büyüktür ama İstanbul’un rantı alındığı hemen her yede konuşuluyor. Ak Parti tarafından kanal İstanbul projesiyle alındı diye söyleniyor zaten.  Yani şu an kanal İstanbul etrafındaki yapılacak olan projeler bunların hepsinin satışı yapıldı sözleri alındı vaatleri verildi.  Denildiğine göre, şu an Ak Partinin tek planı Murat Kurumun' İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına getirilmesidir, Murat Kurum’un İstanbul Belediye başkanı Adayı olarak İstanbul ‘da Seçim vaatleri arasında neden Kanal İstanbul yok ve konuşulmuyor?  Murat Kurum'un hazırladığı söylenen kanal İstanbul projesini, ARAP sermayedarlarına verilen sözün yerine getirilmesinin tek amacı olarak değerlendiriliyor. Eğer Belediye başkanı seçilirse yok efendim deprem konutları falan filan değil, kanal İstanbul Projesini bir an önce yapıp, sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriliyor. Çünkü ne kadar Üst iradenin kararı olsa ‘da imar uygulama planlarını Belediyeler uygularlar onun için Belediye başkanı Ak Parti’nin olması lazım, Nazım planların ve imar planlarını Belediyeler hazırlar. Dolayısıyla gündem den düşen ilk zamanlarda İmamoğlu’nun kanal İstanbul’u ne pahasına olursa olsun yaptırmayacağım çıkışları ve Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın bir basın açıklamasındaki konuşmasın’ da Kanal İstanbul’u İsteseniz’ de İstemeseniz’ de yapacağız sözleri  Unutturulup süreci 2024 yerel seçimler sonrasına bırakılması ve İstanbul' Büyükşehir Belediyesini Ak Parti alırsa ARAP sermayedarlarına vaat ettikleri Kanal İstanbul ve çevresindeki yapılaşmayı teslim etmelerinin önünü ancak bu şekilde açılabileceği için Ak Parti İstanbul'u ısrarla almak istediği öngörülüyor.   Diyecekler’ ki    Kanal İstanbul' un ülkemize ne zararı vardır.  Elbette köprü yol gibi büyük projelerin faydası biraz da olsa olduğu gibi faydası vardır. Peki kanal İstanbul projesi yapılsın ama neden Türk sermayedarlarına verilmiyor ve çevresi Türk vatandaşların sosyal yaşam alanlarına açılmıyor ‘da İlla’ da ARAP sermayedarlarına veriliyor burada’ ki temel amaç ve gaye nedir.? 2024 yerel seçimlerin’ de Ak Parti'nin ısrarla İstanbul'u istemesi samimiyetinin altında hangi gerçek olabilir.?

İçinde bulunduğumuz süreçte Ekonomik sıkıntıların yaşandığı göz önünde bulundurulursa TÜRKİYE’’ önümüzdeki kaç yıl için borçlanacak ve bu borçları vatandaşın sırtına yüklemeden hangi istihdam programlarıyla ödeneceğidir.
Ülkeyi yönetenler Türk’’ vatandaşı Ülkeyi yönetenleri Seçenler ’de Türk’’ vatandaşı olduğuna göre Yerel seçimlerdeki Toplumu Gerginliğe ve ayrıştırmaya iten İrade ve Üst Akıl kimlerdir.?
Türk’’ vatandaşı seçtiği seçilmiş ’ten ne bekliyor? Türk’ vatandaşı tarafından seçilen seçilmiş ne veriyor?
Siyaset son yıllarda çok kutuplaştı ve milleti de birbirinden uzaklaştırdı. Oysaki siyasetin temel görevlerinden biri toplumu kucaklayan bir anlayışı ortaya koymaktır. A, B, C İttifakı’ndan ziyade TÜRKİYE’’ İttifakı’na ihtiyaç vardır.
İktidar ve Muhalefetin temel politikalar’ da birlikte hareket etmediği bir ortamda TÜRKİYE’’ Kazanamaz. Dış politika, Eğitim, Toplum sağlığı ve Güvenlik mimarlığı konularında TÜRKİYE’’ İttifakı oluşmalıdır. Bu ittifakta yer almayacak olanların’ da Mecliste yeri olmamalıdır.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum