2021 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Eylül ayı için harekete geçti!

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime devam eden binlerce üniversiteliyi heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sağlık Bakanlığına yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili önemli bir yazı gönderdi. Yükseköğretim Kurumlarında çalışan akademik, idari kadronun ve öğrencilerin Eylül ayına kadar aşılanması talebinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak?

2021 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Eylül ayı için harekete geçti!
22 Mayıs 2021 - 14:12

Uzun süredir kampüslerden uzak kalan milyonlarca üniversite öğrencisi yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. 2020 yılının Mart ayından beri belirli bölümler haricinde uzaktan eğitime devam eden ön lisans ve lisans öğrencileri üniversitelerin açılacağı tarihi bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama çalışmalarını ifade ederek üniversitelerin önünün açık olduğunu vurguladı. YÖK ise yüz yüze eğitime başlanmasına yönelik kritik bir adım attı. Akademik ve idari kadro ile birlikte öğrencilerin aşılama programına dahil edilmesi istendi. Yükseköğretim Kurulu Eylül ayına kadar yüz yüze eğitime başlamanın planlarını yapıyor. Peki 2021 üniversiteler ne zaman açılacak? İşte üniversitelerde  yüz yüze eğitimle ilgili yaşanan son gelişmeler…

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Tam kapanmanın sona ermesi ve normalleşme çalışmalarının kademeli olarak başlatılmasıyla gözler üniversiteler için alınacak karara çevrildi. Öğrencileri yakından ilgilendiren konuyla ilgili YÖK’ten kritik bir hamle geldi.

 

Yükseköğretim Kurulu tarafından Sağlık Bakanlığı’na iletilen yazıda salgınla edilen mücadele yakalanan başarıya dikkat çekildi. Yazının devamında  ülkenin kalkınma hedeflerinde önemli bir yeri olan yükseköğretim sisteminde bütünüyle normalleşmeye geçilmesi ve yüz yüze verilen örgün eğitim faaliyetlerine 2021-2021 başlatılması için akademik, idari personel ile öğrencilerin Eylül ayına kadar aşılarının tamamlanması talebinde bulunuldu. 

“Aşıları Olduktan Sonra Yol Açık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi’nde bir araya gelerek gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı, burada yaptığı açıklamada “ Üniversite öğrencilerinin bu noktadaki avantajları daha fazla. Fevkalade bir durum olmazsa onların konumunun bu noktada farklı olacağını YÖK söylüyor. Bütün mesele aşı konusunu, hele hele yerli, milli aşımızı yetiştirebilirsek o zaman herhangi bir endişe olmayacak. Üniversite öğrencilerinin aşılarını yapalım diyoruz, aşıları olduktan sonra da yol açık.” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum