Yaprak Gülçin Sağnıç Kimdir?

Ülke Postası yazarı Psikolog / yazar Yaprak Gülçin Sağnıç kimdir...

Yaprak Gülçin Sağnıç Kimdir?
11 Aralık 2020 - 18:05 - Güncelleme: 11 Aralık 2020 - 18:34

Yaprak Gülçin SAĞNIÇ kimdir?


Yaprak Gülçin SAĞNIÇ, 02 Eylül 1987 yılında İstanbul Fatih'te doğmuştur. Annesi sınıf öğretmeni , babası ise serbest çalışmaktadır. 3 Çocuktan tek kız olarak dünyaya gelen yazar, özel ezber yetenekleri ve okuma alışkanlığı sayesinde okula 5 yaşında başlamıştır. İlkokulu Bakırköy Ahmet Hamdi Tanpınar ilköğretim okulunda, liseyi ise Türkiye Gazetesi Anadolu Ticaret Lisesinde derece ile bitirmiştir.

2004 yılında İstanbul üniversitesi sosyal bilimler fakültesine başlamış daha sonrasında 2008 yılında Londra’ya giderek eğitimine Londra City üniversitesi rehberlik ve psikoloji bölümünde tamamlamıştır.
2010 yılında Türkiye'ye dönen yazar, çeşitli platformlarda kamera karşısına geçmiştir. Çeşitli yarışmalarda yer alan yazar ufak ödüller ile yarışmalardan ayrılmıştır. O dönem yazdığı 300 sayfalık kendi hayatını anlattığı Yaprak adlı kitabı oldukça beğeni toplamıştır.

Toplamda hem iş hem de tatil amaçlı olarak 9 ülke ve 75 şehir gezmiş olan yazar, çifte vatandaştır. Türkiye dışında annesinin Bulgaristan vatandaşı olması nedeni ile aldığı bu hak sayesinde ayrıca Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olarak da hayatına devam etmektedir. Babası Bitlislidir.

2017 yılında meslektaşı ve itfaiyeci olan Urfa’da doğan ve İstanbul’a gelen Cengiz Yavuz ile hayatını birleştirmiştir. Şu an eşinin işi nedeni ile Yalova ilinde ikamet eden yazar, çeşitli haber sitelerinde köşe yazarlığı ve editörlük yapmaktadır. Ayrıca yine kendisine ait olan bir lirik şiir blog sitesi vardır. Çeşitli platformlarda tez ve makale hazırlayan yazar aynı zamanda kendi bünyesinde bir yazar ekibine sahiptir.
Gönüllü olarak Tümyad ve Daksar (Deniz arama kurtarma) bünyesinde görev yapan yazar aynı zamanda doğudaki okullar için belirli aralıklarda yardım kampanyaları düzenlemektedir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum