PATRİKHANE'NİN KİN KAPISI AÇILMAYACAK MI?

Kin kapısı 1821tarihinden buyana kapalı. Rumlar kendi aralarında ‘Bu kapıda bir Türk Devlet Büyüğü asılmadıkça açılmayacaktır’, diye aldıkları bir kararı korumaya çalışmaktadırlar.

PATRİKHANE'NİN KİN KAPISI AÇILMAYACAK MI?
21 Ocak 2021 - 05:30
Ayasofya’yı Yunan çığırtkanlığına rağmen açabildik şükür. Şimdi karşımızda, Rum Patrikhanesinin ‘Kin Kapısı’ dedikleri bir kapı var, bu yıl bu kapının hizmete kapatılışının tam tamına 200. Yılı. 1821 yılında, o zamanlar Osmanlı toprağı olan Mora adasında isyanı başlatan, adadaki Müslümanların vahşice öldürülmesine sebep olan Fener Rum Patriği V. Gregorius vatana ihanet suçundan yargılanarak Patrikhanenin ana kapısının önünde 22 Nisan’da idam edildi. Bu kapı, o tarihten buyana kapalı. Rumlar kendi aralarında ‘Bu kapıda bir Türk Devlet Büyüğü asılmadıkça açılmayacaktır’, diye aldıkları bir kararı korumaya çalışmaktadırlar.

 

Türkiye, bugüne kadar bu kapı için, ortaya konulan gerekçeye rağmen müdahale etmemiş. Şimdi bakın Yunanistan Başpiskoposu ieronimos,  bir televizyon programında, İslam’ın bir din olmadığını, Hz. Muhammed’in ise Peygamber olamayacağını söyleyecek kadar kindar bir tavrı yansıttı. Kendi inançlarının asırlardır binlerce İncil’le yönlendirildiğini, gerçek İncil’in halen ortada olmamasına rağmen, dört havarinin mektuplarıyla dinlerini yaşattıklarını unutarak İslam’a seviyesizce saldıran bu adama verilecek en iyi cevap, Fener Rum Patrikhanesindeki ‘Kin Kapısı’nı açmak olmalıdır.
 Bu yıl devletten beklentimiz budur!

Kaynak; Muhsin İlyas SUBAŞI 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum