Gizli el?

Bugün 7 liradan dolar alanlar kaça sattı veya satacak?, Veya yine aynı soru ama bir başka boyuttan: Bugün kaç kişi dolar aldı ve kaç kişi sattı?...

Gizli el?
10 Ağustos 2018 - 23:15 - Güncelleme: 10 Ağustos 2018 - 23:31

Gündüz Demirhan - ulkepostasi.com

Uzun bir süredir dolar yazıyorum. Söyleyecek çok ama çok şeyim var.

Bugünkü olay, defalarca yaşadım... İki boyutlu amaçlanmayan sonuçlar paradigmasıdır meselenin özü... Bazen, hesapta olmayan birileri bir operasyon yapmak ister, yapar ve hatta çok başarılı olur ve son dakikanın son saniyesinde gizli bir el duruma müdahale eder ve başarısız olur. Merkez Bankasının duruma müdahale edip etmemesini, durumun politika boyutunu hiç umursamıyorum bile. Daha başka şeyler kafama takılan...

Soru şu: Bugün 7 liradan dolar alanlar kaça sattı veya satacak?

Veya yine aynı soru ama bir başka boyuttan: Bugün kaç kişi dolar aldı ve kaç kişi sattı?

Kayıtlara bakılıp bu sorulara çeşitli cevaplar vermek mümkündür. Tam bu noktada şunu söylemek istiyorum.

Bu işlemlerin ne kadarı gerçek işlem asla tespit edilemez... İşte bunu defalarca yaşadım. Fiktif işlemlerle kapalı devre sistem içinde, al gülüm ver gülüm tarzı bir şekilde fiyatı yükseltmek her zaman mümkündür. Bunu anlamayanlar olabilir. Şöyle... Pazara dışarıdan kimseyi sokmazsın. Bütün alıcı ve satıcılar anlaşır ve fiyat yükseltilir. Aslında alıcı yoktur. Alıcı, satıcının emrinde, alıcının satın aldığı kişilerden oluşur.

Dolar yerine "kurbanlık bir dana" koyun ve bu sistemde düşünerek bunu kıyaslayabilirseniz iyice anlayacağınıza eminim.

Oğluma, bana durumu sorduğunda böyle anlattım. O ise daha farklı cevap verdi bana:
"Hacker saldırısı olamaz mı?"

Haksız değildi. Ama hacker değil, daha da kötüsü, sistemin içinden müdahale vardı. Gizli yönetici ve sistemi kontrol eden el...

Saat 16.30 itibari ile üç ayrı yerden para bekliyordum. Bir çok bankanın elektronik fon transferi çalışmıyordu. Haftanın son mesai günü üstelik. EFT sistemlerindeki bu yavaşlama tesadüf müydü? Kimbilir ama hiç mi hiç sanmıyorum.

Ayrıca bir çok yerde döviz büroları dolar bozmuyordu. Kimisi belli bir miktarda bozuyor, kimisi de sistemlerinin bozuk olduğunu söylüyordu.

Aynı durum kuyumcular için de geçerliydi. İki ayrı kişi biliyorum. Bugün altınlarını satamadı. Kuyumcular, alış yapmıyordu

Eee... O zaman bu dolar nasıl yükseldi? Soruşurulmalıdır... İddia ediyorum ki sistemler satış yapmak isteyenlere bilinçli olarak kapatıldı. Bunu borsa üye temsilciliği günlerimde defalarca yaşadım. Hisse yükselir, kârlısın, satacaksın ama sistem kilitlenmiştir; satamazsın.

Bazen hiç bir şey göründüğü gibi olmayabilir. Mesela...

Bir gün, adamin biri central park’ta gezinmektedir. bu sırada, pitbul cinsi bir köpeğin küçük bir kıza saldırdığını görür. Hemen kızın yardımına koşar, köpekle sıkı bir boğuşma yaşadıktan sonra köpeği öldürmeyi başarır ve böylece küçük kızın hayatını kurtarır.

Olaya tanık olan bir polis adamın yanına gelir ve şöyle der:

"Sen bir kahramansın. Yarın bütün gazeteler 'cesur bir new yorklu adam, küçük bir kızın hayatını kurtardı' diye yazacak"

Adam, ” ben new yorklu değilim” deyince, polis başka bir manşet söyler.

"O zaman 'cesur bir amerikalı adam, küçük bir kızın hayatını kurtardı' diye yazar"

Adam, ”ben amerikalı da değilim” deyince polis 
"Peki nesin o halde?” diye merakla sorar. 
Adam ”Pakistanlıyım” diye cevaplar.

Ertesi gün gazetelerin manşetlerinde olay şöyle yazılmıştır:

”İslamcı fanatik, masum bir amerikan köpeğini öldürdü."

Durum onların gözünde her zaman için budur.

İşin en ciddi yanından balarsak tarih, nice başarılı olmuş insanın, başarıya ulaşmadan önce yollarına çıkan engellerin hikayeleri ile doludur. İşte bu insanların başarılı olma nedeni, bu engelleri aşmakta sağladıkları başarı ve yenilgiden korkmamalarıdır.

Engeller yolumuzu tıkayan olumsuzluklar değildir. Onları bize başarıyı öğreten fırsatlardır. Yeter ki inanalım ve birlik olalım.

Selam O'ndan ve dua O'nadır. Selam ve dua ile.

Gündüz Demirhan - ulkepostasi.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum