SAKARYA'DA BAYRAM ÖNCESİ ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

SAKARYA'DA BAYRAM ÖNCESİ ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ
08 Nisan 2024 - 14:08 - Güncelleme: 08 Nisan 2024 - 14:16
Bayram öncesi engelli vatandaşlara ücretsiz kuaför hizmeti

Sakarya'da hayata geçirilen Sosyal Sorumluluk "Sevgi Makası" projesiyle engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Ramazan Bayramı öncesi engelli bireylerin saç tıraşı ve cilt bakımları ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor.
Sakarya’da yaşayan engelli vatandaşlara destekte bulunan Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği ve Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğiyle kuaför ve güzellik salonunda engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve onlara destek olmak amacıyla, "Sevgi Makası" projesi ile, Ramazan Bayramı öncesi gün boyunca kuaföre ve güzellik salonuna gelen erkek engelliler saç tıraşı ve cilt bakımı olurken, bayan engelliler ve anneleri ise  güzellik salonunda saç kesme ve  cilt bakımlarını ücretsiz yaptırıyor. Projeye dahil olan 4 kuaför, dükkanlarını her ayın belirli günü engelli bireylere ayırıyor. Uygulamadan dernek aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahipleri de faydalanabiliyor.

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, AA muhabirine iki yıldır devam eden Sevgi Makası projemizde ücretsiz olarak özel gereksinimi bireylerimizin saç kesimleri ve tıraşları yapılıyor. İşletme sahibi Semih Ertürk bunu gönüllü olarak hiçbir ücret almadan yapıyor. 
Bu bayramda Çocuklarımızın bayram tıraşını yaptılar. Sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettirdiğimiz sevgi makası ile çocuklarımız ve ailelerimize destek oluyoruz ve mutlu oluyorlar. 2 yıldan beri her ay düzenli olarak, çocuklarımızın kişisel bakımlarını yapıyorlar Çocuklar ve aileleri hem birlikte olmaktan mutlular. 
Kuaför Salonu ekibi onlara kendi çocuklarıymış gibi davranıp özel ilgi gösteriyorlar. Abileri gibi oldular. Bu yüzden hem aileler memnun hem de çocuklarla buraya gelirken mutlular dedi.

İşletme sahibi ve proje ortağı Semih Ertürk, bugüne kadar hep içimizde bir hayalimiz vardı biz özel bireylere nasıl bir yardımcı olabiliriz. nasıl kendimizden, mesleğimizden ve  onlara karşı yapabileceğimiz fedakarlıklardan nasıl faydalanabiliriz diye, mesleğimizi özleştirdik. 
Her ayın birinde onlara ücretsiz kesim yapıp onların hem ihtiyaçlarını giderip hem de ailelerine destek olmak istedik. Bu günde  engelli kardeşlerimizin  bayram sevinçlerini paylaşmak istedik ve 2 yıldan beri süregelen zaten bir sevgi makası  projemiz vardı, onları bu sosyal sorumluluk projesi adı altında onları sevinçlerini heyecanlarını ve bakımlarını üstlenmek istedik. 
Onların o vermiş oldukları gözlerinin içindeki sevinç İçindeki sevgi emin olun bizi her şeyden daha çok mutlu ediyor dedi.

Proje ortağı Tuna Abdul Samet, her ay ücretsiz bir şekilde engelli vatandaşlarımızı salonumuzda ağırlıyoruz, ve hizmet veriyoruz bu da bizi çok mutlu ediyor, çünkü onlar da çok mutlu oluyor. Bizlerde bu  konuda örnek olduğumuzu düşünüyorum. Yani bunu ilerleyen zamanlarda yayabilirsek tüm salonlarda bu faaliyete katılırsa gerçekten çok güzel bir şey olur ülkemiz adına, engelli vatandaşlarımızın adına çok güzel olur diye düşünüyorum dedi.
 
Güzellik salonu İşletme Müdürü Melike Cücemen, bayramdan öncesinde sevgi makası adı altındaki projeyi bizler de destek verdik. Engelli ve ailelerini ufak cilt bakımları, lazer epilasyon gibi uygulamalarla Hem onların hayatlarını paylaşmış oluyoruz hem de yüzlerini güldürmüş oluyoruz dedi. 

Engelli annesi Nurdan Türk, biz annelere de böyle bir fırsat verildi biz çok memnunuz. 
Çocuklarımızdan kendimize zaman ayıramıyorduk, bugün de böyle güzel bir etkinlik  yapıldı çocuklarımıza ve annelere öncelik verildi ve bizler anneler olarak çok mutlu olduk, bütün anneler adına çok teşekkür ediyorum.
Çocuklarımızla bayrama daha güzel gireceğiz daha mutlu gireceğiz, kendimizi dinlenmiş hissediyoruz. Bu etkinlikte kendimizi özel hissettik ve bizlere değer verildiğini anladık dedi.
Levent Akgün engelli babası, bu etkinlikten çok memnunuz iki yıldır bizlere düzenli olarak hizmet veriyorlar ve her ay düzenli bir şekilde geliyoruz, verilen hizmette ücretsiz olarak yapılıyor.
Bu proje gerçekten çok farkındalık bir proje ve bizlerinde ihtiyaçlarını karşılıyorlar diğer kurumların ve diğer esnaflarda bundan örnek almasın gerektiğini düşünüyorum dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum