İMO - İNŞAAT MÜHENDİLERİ ODASI İFTAR YEMEĞİ.

İMO - İNŞAAT MÜHENDİLERİ ODASI İFTAR YEMEĞİ.
06 Nisan 2024 - 19:54 - Güncelleme: 07 Nisan 2024 - 00:41
İMO - İNŞAAT MÜHENDİLERİ ODASI İFTAR YEMEĞİ
 İMO Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Semih UÇAR ve Yönetimi, Ramazan Ayı İftar Yemeği etkinliği kapsamında, 06 Nisan 2024 Cumartesi günü Radisson BLU Hotel 'de İnşaat Mühendisleri adına sponsorlar aracılığı ile İftar Yemeği Programı düzenledi. İftar yemeğine destek olan değerli sponsorlara Yönetim Kurulu Başkanı Semih UÇAR ve yönetim kurulu üyeleri Çağlar Baltaoğlu, Ziya Kurtuluş, Samet Savaş, Halit Yelkenli, Mecit Tüfekçioğlu ve Oğuzhan Gündüz tarafından Plaket, Katkı ve Onur Belgesi verildi. Birlik , beraberlik ve kaynaşmak amacıyla düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda inşaat mühendisi, genç İMO öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, basın mensupları, şehrin değerli insanları, konuk ve misafirler katıldı.

 Törende, İMO Sakarya Şubesi İftar yemeğine Sponsor olan firmalar ve yetkilileri, AKGÜN GRUP adına Süleyman AKGÜN - Erhan AKGÜN, REMLEY adına Yunus YILDIRIM, DÜNYALAR GRUP adına Ali DÜNYA - Yılmaz DÜNYA, KARAÇAM İNŞAAT adına Nihat BALTAOĞLU - Naci BALTAOĞLU, ÖLMEZ ÇELİK adına Ahmet ÖLMEZ - Abdullah ÖLMEZ, VEDAT BALTAOĞLU BETON adına Önder BALTAOĞLU - Vedat BALTAOĞLU, GÖKHAN KORKMAZ YAPI DÜNYASI adına Gökhan KORKMAZ, AVİT YAPI adına Turgay BAYGIN, İHYA ZEMİN SİSTEMLERİ adına Halil KESKİN , ATASAYAR TEKNOLOJİ adına Yasin ATASAYAR plaketlerini aldılar.



 Tören İMO Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Semih UÇAR’ın iftar sonrası açılış konuşmasıyla ve Deprem videosuyla başladı. UÇAR, “ Sponsorlara ve İnşaat Mühendislerine, sizler çalışma hayatımızda her zaman İnşaat Mühendisleri Odası- İMO'nun yanında oldunuz, bundan sonra da olacağınızdan hiç şüphemiz yok. Bu sizlerin bu ülkeye, bu topluma olan sorumluluğunuzun da bir göstergesidir ve gereğidir. Bilginizi, görgünüzü, tecrübelerinizi paylaşacağınız en önemli mecralardan biri hiç kuşkusuz Odanız, İnşaat Mühendisleri Odası`dır. Hep birlikte buradayız, bundan sonra da bir arada olacağız.” dedi.
 Konuşmanın,tamamı:
 İNŞAAT MÜHENDİLERİ ODASI İFTAR YEMEĞİ
 AÇILIŞ KONUŞMASI
 Sayın Valim, Rektörlerim, Protokol, Müdürlerim, Değerli meslektaşlarım, Sevgili konuklar,
 Sizleri İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, Yönetim Kurulu ve şahsım adına saygı ile selamlıyorum.
 Hepiniz hoş geldiniz.
 Bu iftar yemeği programında , İnşaat Mühendisleri Odasının kurul ve komisyonlarının bugüne kadar yaptığı çalışmaları, katkıları ve başarıları sizlerle paylaşmak, emeği geçenleri onurlandırmak ve geleceğe yönelik hedeflerimizi paylaşmak istiyorum.
 Çok Değerli katılımcılar, Sevgili Meslektaşlarım
 Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, coğrafyamızın gerçeği olan ve sürekli tekerrür eden, yaklaşık her 20 – 30 yılda bir tekrarlayan, deprem ve afet olgusunu da merkeze alarak ‘Depreme Dirençli, Sürdürülebilir, Güvenli Yaşam için Yapılar’ temasıyla bu dönem içerisinde İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi kurul ve komisyonları olarak, yoğun katılımlarla, bir çok etkinlik ve seminer gerçekleştirdik.
 Mesleki sorumluluklarımız çerçevesinde, ülkemizin, şehrimiz Sakarya'nın ekonomik, toplumsal ve sosyal yaşamındaki gelişmesine hep birlikte katkı koyabilmek ve gelecek nesillere depreme dirençli bir yapı stoku ve şehir bırakabilmek için, Kurul ve Komisyon toplantılarımızda Tüm Sakarya’daki Resmi Kurumlardan, Belediyelerden, Sivil Toplum Kuruluşlarından ve değerli Sakaryalılardan, meslektaşlarımızdan, basınımızın değerli mensuplarından, konuya ilgi duyan herkesten ortak akılla katkı, yazışma, fikir ve çözüm önerileri talep ettik. Konunun uzmanları yetkin kişiler bizlere birikimlerini , tecrübelerini aktardılar ve yazılı olarak çözüm odaklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Hep birlikte ürettiğimiz bu çözüm önerilerimizi de yetkili kurumlara yazılı olarak ilettik. Bugün İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Kurul ve Komisyonları olarak yazdığımız bu önerilerin bir çoğu yasalaştı. Bununla gurur duyuyoruz.
 Bu nedenle Kurul ve Komisyonlarımızda katkı sağlayan üyelerimize, emeği geçen herkese, özellikle Yönetim Kurulu üyelerimiz Çağlar Baltaoğlu, Ziya Kurtuluş, Samet Savaş, Halit Yelkenli, Mecit Tüfekçioğlu ve Oğuzhan Gündüz'e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
 Geleceğe baktığımızda, mühend8islik mesleğinin öneminin ve sorumluluğunun arttığını görüyoruz. Çünkü, yaşadığımız dünya, hızla değişiyor, gelişiyor ve dönüşüyor. Bu değişim, gelişim ve dönüşüm, mühendislik alanında da yeni fırsatlar, yeni ihtiyaçlar, beklentiler, yeni sorumluluklar yaratıyor. Bu fırsatları değerlendirmek, bu ihtiyaçları karşılamak, bu beklentileri yerine getirmek, bu sorumlulukları üstlenmek için, biz mühendisler olarak, kendimizi sürekli geliştirmeli, yenilemeli, güncellemeli, dönüştürmeliyiz.Yani yetkin mühendis olmalıyız ve bunu da yasalaştırmalıyız.
 Gün geçmiyor ki, görevlerini layıki ile yapmak isteyen mühendis, mimar ve yardımcı kontrol elemanları, ülkenin çeşitli yerlerinde şiddete ve silahlı saldırıya uğramasınlar.
 İnşaatların yapım süreçlerinde, olması gereken denetim ve kontrollerin önemi ortadayken, resmi rakamlara göre 50 binden fazla can almış, 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açmış, 6 Şubat Depremlerinin üzerinden bir yıl geçmişken, tespit edilebilen “sorumlular” yargılanırken, böyle bir saldırının olması tek bir şekilde açıklanabilir;
 Yaşananlardan ders almamak, olası yeni depremlerde aynı kayıpların yaşanmasına yol açmaktır.
 Bu nedenle, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu olarak, yapı denetimi görevi sırasında şiddete uğrayan meslektaşımıza yapılan saldırı hakkındaki defalarca basın açıklaması yaparak, Bu menfur saldırıyı kınadık.
 İki yıldır Sakarya’da faaliyet gösteren 29 yapı denetim kuruluşunun, bizzat İnşaat Mühendisleri Sakarya Şubesi ve Yapı Denetim Komisyonu olarak yaşadıkları sorunları karşılıklı tartıştık ve çözüm önerileri sunduk, bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.
 Bu duygu ve düşüncelerle, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi olarak Ramazan ayı nedeniyle, firmaların sponsorlukları aracılığı ile düzenlemiş olduğumuz İftar Yemeği programına katılan tüm misafirlerimize, üyelerimize ve ailelerine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum.
 Hep birlikte sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlar diliyorum.
 Etkinliğimize, iftar yemeğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.
Semih UÇAR
İnşaat Mühendisleri Odası
Sakarya Şube Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum