Aşk mı Mantık evliliğimi...???

Evlilik, iki kişinin aile kurmak üzere kanunların uygun gördüğü şekilde, ruhen ve bedenen bir ömür boyu sürecek şekilde bir araya gelmesi

Aşk mı Mantık evliliğimi...???
16 Ekim 2016 - 13:57 - Güncelleme: 18 Mart 2018 - 23:14

Evlilik, iki kişinin aile kurmak üzere kanunların uygun gördüğü şekilde, ruhen ve bedenen bir ömür boyu sürecek şekilde bir araya gelmesi. Evlilik insanin hayatındaki en önemli adımlardan birisidir.

Evliliğe giden yolu biz belirliyoruz,peki nasıl bir adım atılmalı bu evlilik bir ömür boyu sürsün ölüm ayırana dek sürsün.

Aşk evliliğimi yoksa mantık evliliğimi diye iki soru gelir akıllara.

Aşk nedir ilk etapta aldığın elektrikle başlayan gönül akmasıdır. Karşındakinin huyunu suyunu bilmeden kör bir yolda yürümektir aşk. Ya olduğu gibi kabullencen ve susacaksın ,hiç bir eğrisini doğrusunu soruşturmuyacan yada vazgeçecen. Aşk az önce dediğim gibi gönül akmasından başka birşe değildir iki tarafın bir birlerini arzulaması ve birlikte güzel zaman geçirme amacı güden bir duygudur bence.

Peki aşık olduğun insanı ne kadar tanıyorsundur.Aşık olduğun insanı tanımak en zor olanıdır çünkü aşık olduğun kişide size aşık olduğu için sizin isteğiniz doğrultusunda hareket edecektir.Yaşanan fikir ayrımları ise gözden kaçacaktır,çünkü yaşanan yoğun bir duygu vardır bunlarda insanın gözünü köreltecek ve doğruyu yanlışı görmeyi engelleyecektir.Aşk iki gönlün bir birine kavuşmasıyla bir zaman sonra bitecek ve başka şekilleri alacaktır aşk artık alışkanlık ve arayışa dönüşecektir. Cicim aylar biter aşk biter misali heyecan biter duygular sade bir hal almaya başlar.

Mantık evliliği nedir;İki kişinin başkalarının tavsiyesiyle bir araya gelip bir birlerini görmesiyle başlayan ve fikir düşüncelerin paylaşımlarıyla ve görüş bildirimleriyle ortak yolda buluşmasıdır mantık evliliği.Sizi tavsiye eden sizi çok iyi tanıyan biridir ve karşı tarafında tanıyandır ortak noktalarınızı bilen biridir.Kör bir evlilik değildir sadece evleneceğin kişiyi yavaş yavaş tanımak ve kişi kendini olduğu gibi tanıttığı içinde yanlışını doğrusunu görerek karar vermektir mantık evliliği.

Mantık evlilikler aşk evliliklerine göre daha başarılı ve uzun süreli olduğu gözlemlenmiş evlilik çeşidi,aşkın insanların gözünü kararttığı ve kişilerin olumsuz özelliklerini görmesini engellediği düşünülürse gerçekten mantıklıdır.

Evlilik bir şirket değildir. Evlilik özlemek, özlenmek, sevmek, dokunmak ve güzel bir yaşamı acı tatlı yönleriyle şiir gibi, şarkı gibi paylaşmaktır.

Aileler arasındaki sosyal statü farkı, ekonomik sınıfsal farklılık, coğrafi bölge farklılıkları, kültür, din ve mezhep farklılıkları dikkate alınarak yapılması gereken bir seçimdir.Her iki ailede bir birine uyum içinde olmalı ilerde doğacak sorunların önüne geçmek için.

Evlenilecek insanın karakteri-kişiliği, insanlığı, mertliği, yiğitliği, bilgisi, bilinci, insani güzelliği nedense hep yadsınarak, maddi çıkarların para, mal, mülk hesabının gerisinde kalır.
Neden mantık evlilikleri daha uzun süreli ve daha başarılı olduğunu hiç düşündükmü ..; Bunun tek bir açıklaması var benim açımdan oda evlendiğin kişiyi evlendiğin ilk günden başlıyorsun tanımaya ve her gün o kişiye dahada çok bağlanarak ve aşık olarak evliliğini güçlendiriyorsun.

Sevgini ve güvenini her gün gün arttıkca dahada cok hissettirerek yola çıkıyorsun ve bir birinizi yaşayarak aynı ortamı paylaşarak sevginizi güveninizi pekiştirerek hoş görü saygı sevgi alış verişinde bir birinizi daha iyi tanıyorsunuz.

Mantık evlilik derken kastım hiç görmeden tanımadan yapılan evlilikler değildir o tür evlilikler benim için kör evlilik demektir.

Mantık evliliği tavsiye üzerine tanışıp fikir alış verişinden sonra oluşan bir evliliktir,sevgi ve aşk bir zaman sonra olgunlaşan bir duygu dur.

Sevgiyle selamlıyor saygılarımı sunuyorum...
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum