EVDE SÜTLÜ EKMEK TARİFİ?

Kolay sütlü ekmek tarifi, evinizde yapabileceğiniz kolay sütlü ekmek tarifi, evinizde yapabileceğiniz en kolay ekmek tarifi.

EVDE SÜTLÜ EKMEK TARİFİ?
20 Mart 2020 - 19:10 - Güncelleme: 20 Mart 2020 - 19:21
MALZEMELER: (1 ÖLÇÜ İÇİN)
1 buçuk su bardağı ılık süt (su da olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya (yaş yada kuru maya olabilir)
3 buçuk 4 su bardağı un
(Fotoğraftaki ekmekler bu ölçülerden çıktı)

YAPILIŞI:
Bir kabın içerisinde un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz mayalanma başlayınca unu azar azar kontrollü olarak ilave ediyoruz. Ben tam 3 buçuk su bardağı un kullandım. Hamur orta yumuşaklıkta olacak ne çok sert ne de çok yumuşak olmasın. Toparlayıp üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika kadar hamuru dinlendiriyoruz. Hamur iki katına çıkacaktır. Sonra eşit iki parçaya bölüyoruz şekil verip tepsiye diziyoruz. Tepsi mayası için de 15-20 dakika bekliyoruz.
Burası çok önemli; tepsi mayası gelen hamuru keskin bir bıçakla yandan ya da üzerinden birkaç kesik atıyoruz hamurun havası çıksın diye. Sonrasında üzerine fırça yardımıyla bolca su sürüp üzerine un serpiyoruz (ben üzerine mısır unu kullandım).
Önceden ısıtılmış 230 derece fansız fırında fırını hiç açmadan 30 dakika kadar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET ŞİFA OLSUN 
NOT: Ekmekleri fırına verdiğimizde fırın ısısına dayanıklı küçük bir kabın içine su koyup fırının tabanına yerleştirelim. Bunu yapmamızın nedeni, ekmek hamuru nemi sever bu sayede ekmeklerinizin dışı daha gevrek içi ise daha yumuşak olacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum