VİRÜSÜN İNSANLA SAVAŞI?

Şu anda insanın en önemli silahı korunma. Kendisinin, virüsün yaşam alanı olmamasını sağlamak ve onun üremesine imkan veren birbirine bulaştırmanın önüne geçmek zorunda. Bunu başarabildiği ölçüde virüsün hareket alanını daraltmış, onu kuşatmış olacak. Kontrol altındaki virüse karşı etkili silahı edinip onu tamamen etkisizleştirmesi daha kolaylaşacak....

VİRÜSÜN İNSANLA SAVAŞI?
12 Nisan 2020 - 19:04
Covid 19 da en nihayetinde bir canlı varlık. Her canlı gibi hayata tutunmaya çalışıyor. Hayatta kalabilmesinin tek şartı ise insan. Virüs ancak insan hücresine tutunarak hayatta kalabiliyor ve üremesini devam ettirebiliyor. Fakat bu sırada gelişmiş bir organizma olan insanı da tahrip ediyor ve onu öldürüyor. Onu öldürdüğü andan itibaren kendi var olma imkanını da ortadan kaldırıyor. Hayat mücadelesine devam edebilmesi için yeni bir insan vücuduna ihtiyacı var. Eğer insanı yok ederse kendi varlık şartını da ortadan kaldırır. Yaşamını sürdürebilmesi için değişime (mutasyon) uğramak zorunda.

Bu anlamda insan da virüse karşı var olma savaşı veriyor. Saldırıda olan virüstür. Virüsün öldürücü bir silahı var; insan. Virüs hayat savaşını insan üzerinden yürütüyor. Onun varlığı sayesinde yaşama tutunuyor ve üremesini de insandan insana bulaşarak sürdürüyor. Virüsün en önemli silahı insandır.
İnsanın ise henüz saldırı silahı yok. İnsan şu anda savunma durumundadır. Eğer virüsü yok edici ya da etkisizleştirici aşı ve ilaç bulabilirse saldırıya geçecek ve virüsü yenecek. Bu silahları bulmaya çalışıyor. Böyle bir durumda virüs kendine yeni bir yol bulmak zorunda. Yani mutasyon. O zaman da Covid 19 olmaktan çıkacak, başka bir canlıya dönüşecek.

Şu anda insanın en önemli silahı korunma. Kendisinin, virüsün yaşam alanı olmamasını sağlamak ve onun üremesine imkan veren birbirine bulaştırmanın önüne geçmek zorunda. Bunu başarabildiği ölçüde virüsün hareket alanını daraltmış, onu kuşatmış olacak. Kontrol altındaki virüse karşı etkili silahı edinip onu tamamen etkisizleştirmesi daha kolaylaşacak.

Virüsün laboratuvarları, hastaneleri, tıp teknolojisi yok. Bütün bunlara insan sahip. Bu, insanın virüs karşısındaki en büyük üstünlüğüdür. Bu yüzden virüsün yaşam şansı yok. Er geç insan onu izole edip etkisizleştirecek, başarabilirse de yok edecek. Bunun da tek bir yolu var. Yaşamını sürdürme alanı olan kendisini bu durumdan çıkarmak. Bunu yapabilinceye kadar da korunmak. Mümkün olduğu ölçüde az zayiat vermek.
Aslında Covid 19 kendi başına bir canlı değil. Grip'in bir çeşit versiyonu. Bunun üstünlüğü, akciğerlere yerleşerek zatürreye yol açması ve bağışıklık sistemi zayıf olan vücutları kolayca alt edebilmesinde. İnsan griple ilk çağlardan beri savaşıyor. Grip hiç bir zaman kazanamıyor. Ama insana ağır kayıplar verdirdiği oluyor. İşte bu yüzden insan bununla fazla oynamamalı. Hele de onun yeni çeşitlerini üretmeye çalışarak tanrı rolüne soyunmamalı. Bu onun haddi de değil. Sonuçta kendi başına belalar açıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum