Vatan ve Hürriyet Derneği Şehit Babası Salim YARAR'ı Bayramda yalnız bırakmadı.

Vatan ve Hürriyet Derneği Şehit Babası Salim YARAR'ı Bayramda yalnız bırakmadı.
12 Nisan 2024 - 18:34 - Güncelleme: 13 Nisan 2024 - 03:47
Vatan ve Hürriyet Derneği Şehit Babası Salim YARAR’ı Bayramda yalnız bırakmadı
HABER-FEHMİ DUMAN-ŞEFİK ARMAN-NECLA BAKAN
Şehit Fatih Kemal YARAR’ın babası Salim YARAR 1943 doğumlu bir eğitimci ve vatan sevdalısı.

Öğretmenlik hayatı boyunca gittiği her yerde eğitim ve öğretim koşullarının daha iyi olması için çabalayan Salim YARAR, 1994 yılında oğlunu şehit verdikten sonra ise ülkesi için yaptığı hizmetleri daha da ileriye götürmenin yanında oğlunun anısını yaşatmak için Şehit Fatih Kemal YARAR müzesini açtı. Vatan ve Hürriyet Derneği Genel Başkanı Yaşar DURSUN, şehit babası öğretmen Salim YARAR ile örnek hayatı, icraatları ve oğlu ile ilgili duygu yüklü bir söyleşi gerçekleştirdi.

Salim Amca okuyucularımız için biraz kendinizden bahseder misiniz?
12 Mart 1943 doğumluyum. 12 Mart gururlu, onurlu bir gün, İstiklal Marşımızın kabul günüdür malumunuz. Rahmetli Mehmet Akif ERSOY’u da rahmet ve minnetle anıyorum. İlkokulu Artvin Şavşat’ta okudum. Öğretmen okulunun sınavlarını kazandım. Öğretmen okulunun orta devresini Kars Susuz’da, lise devresini Gaziantep Öğretmen Okulu’nda okudum. Yüksek Bölümünü de Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde okudum. 1963-1964’te göreve başladım. Teşkilat İdare Kanun ve Yönetmelik derslerinde notlarım çok iyi olduğu için, daha stajyerken müdür vekili olarak çalıştım. 28 yıl ilkokul müdürü ve müdür yetkilisi, 2 yıl da ortaokul müdür vekili olarak çalıştım. 30 yılın sonunda 1992 Eylül’ün 19’unda emekli oldum. 1994 yılının 8 Ocak’ında oğlum şehit edildi. Vatan ve millet uğrunda canını veren şehidimizin gidişi bizi çok üzdü, kahretti. Ancak geçmişte parçalanmış olan bu vatan topraklarını birleştiren ve bu vatanı tekrar vatan haline getiren dedelerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzdan ve hiç unutmamamız gerektiğinden vatan sağ olsun dedim. Oğlum benden çıktı yüce Türk milletine, yüce Türk ulusuna feda oldu dedim. O günden sonra şehit oğlumun anılarını yaşatmak, geçmişi günümüze, günümüzü geleceğe taşımak için var gücümle uğraştım. Ayrıca dedim ki; şehit oğlumuzun maaşı, şehit oğlumuzun tazminatı gırtlağımızdan geçmeyecektir. Bunun için yol, elektrik, su, bayrak direği, Atatürk anıtı, Atatürk büstü, şehit çeşmesi ve kütüphane yapmayı tasarladım. 3-5 yıl biriktirdiğim o şehit maaşları birikince bir şeyler çıkıyor ortaya. Şırnak, Diyarbakır, Kocatepe Camii’nde şehit oğlumun cenaze törenleri yapılırken, Sakarya Valiliğinin aldığı karar ile görev yaptığım okula oğlumun adı verildi. Eğitime yaptığım katkının karşılığı olarak düşündüğüm bu durum, benim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu.

Salim amca Şehit oğlumuz Fatih Kemal YARAR’dan kısaca bahseder misiniz?
Şehit oğlum Fatih Kemal YARAR çok anlamlı bir günde 22 Nisan 1972’de gece saat 24.00’de, Kestanepınarı Gazi İlkokulu Lojmanı’nda doğdu. 6 aylıkken Merkez Çökekler’e geldik. Çökekler okulunun bahçesi zengin ve geniş bir bahçeydi. Oğlum çok afacandı ve bu bahçede büyüdü. İlkokulu bu okulda, Ortaokulu benim açtığım ortaokulda, Liseyi Sakarya Ticaret Lisesi’nde, daha sonrada Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi İİBF İktisat bölümünde okudu… Değerli dostumuz muhasebeci İmdat AKGÜNLER’in yanında staj yaptı. Üniversiteye devam ederken kaydını dondurdu ve askerlik tecilini kaldırarak gönüllü olarak askere gitti. Evladım, çok sevecen, herkes tarafından takdir edilen, büyüğüne saygıda kusur etmeyen, komşularıyla iyi ilişkiler içinde olan, arkadaşlarıyla uyumlu olan, her cemiyete, her anma gününe eli boş gitmeyen çok sosyal bir çocuktu. Askerlik hizmeti sırasında şehit oldu ve benden çıktı, yüce millete mal oldu. Bakıyorum herkes Fatih’ten bahsediyor. Oğlumun şehitliğinde vatan sağ olsun dememin temelinde dedelerimizin, parçalanmış olan bu toprakları canlarıyla bedel ödeyerek vatan yapmasıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK der ki; “Hür ve bağımsız yaşamanın mutlak bir bedeli vardır. Bu bedel çok zaman candır.” Çanakkale’de canlarıyla, çarıklı ve çamurlu ayaklarla çamurlu yollardan Çanakkale’ye giderek canlarıyla bedel ödeyerek Çanakkale’nin geçilemeyeceğini ispat edenlerin torunlarıyız biz. Tabii ki vatan sağ olsun diyeceğiz. Bu vatanda hür ve bağımsız yaşayalım diye elbet birimizin çocuğunun gemisi batacak, diğerinin helikopteri düşürülecek, diğeri hain kurşuna maruz kalacak ama bayrak direkte, vatan sevgisi yürekte artarak devam edecek. “
                                    
Vatan ve Hürriyet Derneği Genel Başkanı Yaşar DURSUN ‘a ziyaret sırasında Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal LÜLECİ, Hasan Cumhur BOĞAZ,Serkan DUMAN,Sakarya Samsunlular İlkadım Derneği ve Sakarya Samsunlular Derneği Kurucu Başkanı Hasan Kargün,’da hazır bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum