"TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" ANMA PROGRAMI BAĞCILAR

"TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" 6 Mayıs 2023 tarihinde, Türk İslam Dünyası Kültür ve Ekonomi Derneğin (TİDKED) organizasyonu ile ve İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ulu Önder Haydar Aliyevin doğumunun 100. yıl anma günü çerçevesinde "TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" konulu konferansına başlanmış olundu.

"TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" ANMA PROGRAMI BAĞCILAR
06 Mayıs 2023 - 18:24 - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 - 18:35

                        "TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV"
6 Mayıs 2023 tarihinde, Türk İslam Dünyası Kültür ve Ekonomi Derneğin (TİDKED) organizasyonu ile ve İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde  Ulu Önder Haydar Aliyevin doğumunun 100. yıl anma günü çerçevesinde "TARİH YAZAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" konulu konferans yapılmak üzere davetli konukların katılımlarıyla başladı.

Konferansta Azerbaycan, Kazakistan, Rusya'nın baş konsoloslukları ve Kültür merkezleri, Milletvekilleri, Milletvekili adayları, emekli Paşalar ve Amirallar, belediye temsilcileri, Türkiye ve Azerbaycan STK temsilcileri, İstanbul'da faaliyet gösteren Azerbaycan okulları, Medya mensupları katılım sağladılar.

Konferans Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetleri'nin Milli marşlarının okunmasıyla başladı. (TİDKED) Genel Başkanı Sn. Ali GÜLBEY'in ve Bağcılar Belediyesi Başkanı adından STK' dan  sorumlu Sn. Bahattin ALBAYRAK selamlama konuşması ile konferans başlamış oldu.
 
Giriş sözü ile (TİDKED) Genel başkan yardımcısı Sn. Akif GASİMOV    Ulu Önder Haydar ALİYEV'in gençliğini, eğitim dönemini, bulunduğu görevleri, Sovyetler Birliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti döneminde faaliyetlerini, Türk dünyasına olan katkısını, Türkiye ile bağlantılı Stratejik ilişkiler konusunda konuşma yaptı.

Azerbaycan  
İstanbul Konsolosu Sn. Zaur Allahverdizade'de 
konuşmasında Merhum Lider Haydar ALİYEV'in faaliyetleri ile ilgili çok kapsamlı ve önemli bilgiler verdi.

Daha sonra Türk subayları emekli Tümamiral  Doç. Akademisyen ve yazar Sn. Cihat YAYCI, yine emekli Yarbay Sn. Halil MERT' konuşmalarında Ulu Önder Merhum Lider Haydar ALİYEV'in Türk dünyası için ne kadar önemli şahıs olduğundan bahsettiler.  
Daha sonra diğer katılımcı kıymetli konuşmacılar Merhum Ulu Önderi andılar ve Azerbaycan'ile Türkiye arasınada Stratejik dostluk ilişkilerinin mimari Haydar ALİYEV'in olduğunu not ettiler.
Konferansın sonunda Rusya devlet sanatçısı Sn. Ahmet Ahmetov şarkı okudu, İstanbul'da bulunan Azerbaycan okulları öğrencileri ulu Önder Haydar ALİYEV' ile ilgili şiirler söylendi ve akabinde hatıra toplu fotoğraf çekimi yapılarak program alkışlar eşliğinde günün anısına sonlandırıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum