Okul Çantalarına Dikkat | Çocuklarımız Kambur Oluyor?

Çanta seçerken ne kadar süslü olduğuna değil ne kadar kullanışlı ve sağlıklı olduğuna bakılmalıdır. Sırta asılan çantalar yerine tekerlekli ve elde çekmeli çantalar tercih edilmelidir...

Okul Çantalarına Dikkat | Çocuklarımız Kambur Oluyor?
12 Aralık 2016 - 21:39 - Güncelleme: 21 Mart 2018 - 10:22

Okul çantalarına dikkat, çocuklarımız kambur oluyor. Çocuklarımız eğitim hayatına başladığı zaman tüm aileyi büyük bir sevinç kaplar;  özenle çantası, forması , defter ve kalemleri  alınır. Çanta seçiminde çocuğun tercihi daha önemlidir elbete. Kız ise pembe mor renklerde üzeri cıvıl cıvıl bebek resimleriyle dolu bir çanta olmalı. Erkek çocuklar ise  genelde takım armalı siyah yada lacivert  çantaları tercih ediyorlar. Sırf şekline bakıp çanta seçmek çocuğunuzun sağlığı ile oynamak demek. Çünkü çocuklarımız her gün omuzlarında bir yığın kitap defter yükü ile okullarına gidip geliyorlar. Zamanla bu kadar yük taşıyan çocuklar bir çok sağlık sorunu ile yüz yüze kalıyor. Bu nedenle çanta seçimine çok dikkat edilmesi gerekir.

 

ÇANTA SEÇİMİNE DİKKAT EDİLMELİ


Çanta seçerken ne kadar süslü olduğuna değil ne kadar kullanışlı ve sağlıklı olduğuna bakılmalıdır. Sırta asılan çantalar yerine tekerlekli ve elde çekmeli çantalar tercih edilmelidir. Küçük yaşta sırta binen bu kadar yük omurga sistemine hasar vermektedir. Zamanla iç organlara bile hasar vererek ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Sınıflarda oluşturulacak dolaplar sayesinde  çocukların taşıyacağı yükü  azaltabiliriz. Çoğu anne çocuğuna okul kapısına kadar eşlik edip çantasını taşımaktadır. Çantalar çocuğumuzun sağlığını tehdit etmekte ve gelişimini engellemekte. Taşıdığı ağırlığı bölerek iskelet sistemini rahatlatmalıyız. Çantasını her gün birlikte düzenlemeli ve  gereksiz kitapları çantadan çıkartmalıyız. Bu şekilde çantanın çocuğa vereceği zararları en aza indirmiş oluruz.

ülke postası/Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum