Kremlin: Barış Görüşmeleri Durdu

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin durduğunu belirterek, “Rusya hazır ama Avrupalılar engel oluyor” dedi.

DÜNYA Yayın: 12 Eylül 2025 - Cuma - Güncelleme: 12.09.2025 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Peskov, “Rusya ve Ukrayna arasındaki temasların durduğunu söyleyebiliriz. Görüşme heyetimiz kanallar aracılığıyla iletişim kurabiliyor, ancak şimdilik bir duraklama olduğunu belirtmek daha doğru olur” ifadelerini kullandı.

“RUSYA HAZIR, AVRUPA ENGEL OLUYOR”

Müzakerelerin hızla sonuçlanamayacağını belirten Peskov, “Rusya barışçıl diyalog ve çözüm arayışında ilerlemeye hazır. Ancak Avrupalıların buna engel olduğu bir gerçek. Bu, kimse için sır değil” dedi.

NATO ELEŞTİRİSİ

NATO’nun genişlemesini eleştiren Kremlin Sözcüsü, “Askeri altyapısıyla sınırlarımıza doğru ilerleyen Rusya değil, Avrupa ve NATO oldu” açıklamasında bulundu.

TRUMP HATIRLATMASI

ABD Başkanı Donald Trump’a da değinen Peskov, Trump’ın başlangıçta hızlı çözüm beklediğini ancak sürecin daha fazla zaman gerektirdiğini gördüğünü söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
ss