Aslı Çam’dan 17 Ağustos Marmara Depremi mesajı:

Aslı Çam’dan 17 Ağustos Marmara Depremi mesajı:

GÜNDEM Yayın: 16 Ağustos 2026 - Pazar - Güncelleme: 16.08.2026 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

Aslı Çam’dan 17 Ağustos Marmara Depremi mesajı: “Acıları unutmadan, geleceğe hazırlıklı olmalıyız”


Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 27’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Çam, depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen yaşanan acıların hafızalardaki yerini koruduğunu belirterek, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.
Çam, 17 Ağustos 1999 gecesi yaşanan Marmara Depremi’nin Türkiye’nin en büyük afetlerinden biri olduğunu belirterek, depremde binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda vatandaşın yaralandığını ve binlerce ailenin büyük acılar yaşadığını ifade etti.
Aradan 27 yıl geçmesine rağmen 17 Ağustos’un unutulmadığını belirten Çam, depremin sadece geçmişte yaşanmış bir felaket olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Çam, yaşanan acılardan ders çıkarılması, yapıların güvenli hale getirilmesi ve toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Özellikle engelli bireylerin afet ve acil durumlarda daha fazla riskle karşı karşıya kalabildiğine dikkat çeken Çam, afet hazırlıklarının toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde planlanması gerektiğini vurguladı. Engelli bireylerin güvenli tahliyesi, erişilebilir toplanma alanları ve afet anında ihtiyaç duyabilecekleri destek mekanizmalarının önceden belirlenmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.
Çam, afetlerin ne zaman ve nerede yaşanacağının önceden bilinemeyeceğini belirterek, “Önemli olan afet olmadan önce gerekli tedbirleri almak, bireysel ve toplumsal hazırlığımızı tamamlamaktır” mesajını verdi.
17 Ağustos’un aynı zamanda dayanışmanın ve birlik olmanın önemini hatırlattığını ifade eden Çam, afet dönemlerinde toplumun tüm kesimlerinin birbirine destek olması gerektiğini belirtti. Çam, çocuklardan yaşlılara, engelli bireylerden diğer tüm vatandaşlara kadar herkesin afet konusunda bilinçlendirilmesinin gelecekte yaşanabilecek kayıpların azaltılması açısından önemli olduğunu söyledi.
Aslı Çam, mesajının sonunda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmetle anarak, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. Çam, “17 Ağustos’u unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ss