Diş Estetiği?

Yüzümüzü tamamlayan en büyük ayrıntıdır dişlerimiz bakımlı, düzgün dizilimli ve yeteri kadar beyaz değilse eğer  kendimizi toplum içinde hep eksik hissederiz

Diş Estetiği?
15 Ağustos 2016 - 23:16 - Güncelleme: 04 Mart 2018 - 17:44

Yüzümüzü tamamlayan en büyük ayrıntıdır dişlerimiz bakımlı, düzgün dizilimli ve yeteri kadar beyaz değilse eğer  kendimizi toplum içinde hep eksik hissederiz. Gülmekten kaçınır, gülerken istemsiz de olsa hep ağzımızı kapatma gereği duyarız. Bu durumda olmamak için ağzımızdaki dişlerimize gerekli önemi vermek ve ağız içi sorunlarını bir an önce çözmek şarttır. Küçük yaşlarda kazanacağımız diş fırçalama alışkanlığı ile dişlerimizde çürüğün oluşmasını engellemiş ve gerektiği kadar beyaz olmasını sağlamış oluruz.

Buna rağmen dişlerimizde hala sorunlar varsa; dizilimde sorun yaşayabiliriz, her şeye rağmen yeteri kadar beyaz değilse (kullandığımız antibiyotikler,asitli içecekler,sigara vs..'den dolayı) diş estetiğine başvurulabilir. Yaptıracağımız işlemler sonunda kendimize öz güvenimiz artacak, toplum içinde daha rahat hareket eden bireyler haline geleceğiz.
Dişteki Şekil Bozuklukları İçin Diş teli

Dişlerimiz birbiri üstüne binmiş olabilir ya da araları çok ayrık. Bu durum görüntümüzü etkiler ve bizi rahatsız eder. Böyle dişlere sahipseniz diş teli uygulamasını denemelisiniz. Dişlerin üzerine yapıştırılan baretlerin arasından geçirilen tel sayesinde dişler yavaş yavaş oynatılarak istenen yere getirilir. Tedavi süreci uzundur ve diş teli ilk takıldığında alışma süreci yaşayan hastalarda bir miktar zahmetli olabilir. Takıldığı ilk bir haftada sıvı besinlerle beslenmek gerekmektedir. dilin ve dudak içinde tahriş olabilir. Bunu önlemek için doktorunuzun önereceği macunlardan temin edip kullanabilirsiniz. Bu şekilde dudak içinin diş teli ile temasını kesmiş olursunuz. Tedavi sonunda bakımlı düzgün dişlere sahip olacaksınız.

Diş Lekeleri ve Sararmalarına Kaplama


Dişleriniz kullandığınız antibiyotikler sonucu sorunlu mu? Ya da çok fazla sigara, çay kahve tüketiyorsunuz bu nedenle ne kadar fırçalarsanız fırçalayın dişleriniz istediğiniz beyazlıkta değil mi?  O zaman kaplama yöntemlerini denemelisiniz. Bir çok kaplama çeşidi mevcuttur. Bunlardan hem bütçenize hemde dişinize uygun olanı siz seçeceksiniz. Porselen,zirkonyum,yaprak diş olabilir. Bu işlemde dişlerinizin ön kısmından bir miktar kesilir ve kaplama yapıştırılır. Bu şekilde istenen beyazlıkta ve düzende dişlere sahip olabilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin unutmayın ki sağlıklı diş sağlıklı gülüş demektir. Çekinmeden yapacağınız gülüşler ise sizi toplum içinde huzurlu ve mutlu edecek, kendinize olan güveninizi arttıracaktır.

Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum