Yüzdeki Kırmızı Lekelere Maske

Cildimizde renk dengesini ayarlayan melanin ismi verilen pigmentler bulunmaktadır

Yüzdeki Kırmızı Lekelere Maske
11 Ağustos 2016 - 18:38 - Güncelleme: 04 Mart 2018 - 17:11

Cildimizde renk dengesini ayarlayan melanin ismi verilen pigmentler bulunmaktadır. Cildimizde ve bu pigmentlerde oluşan hasarlar cilt yüzeyinde kırmızı lekelere neden olmaktadır. Ancak cilt yüzeyinde bulunan kırmızı lekelerin en önemli sebeplerinin başında damarların genişlemesi ve kanın o bölgede yoğunlaşıp daha fazla iletilmesiyle oluşur. Bu kırmızı lekeler uzmanlar tarafından lezyon olarak isimlendirilmektedir ve deri deformasyonlarıdır. Çoğu tarafından güzellik karşıtı olarak görülen bu lekelerden kurtulmak için kremler kullanılabileceği gibi bitkisel yöntemler de bu sorunlarla başa çıkmakta oldukça etkilidirler. İçeriği tam olarak bilinmeyen ve kimyasal barındıran çoğu krem bu leke problemini aşma konusunda size yardımcı olsa dahi cildinizde veyahut vücudunuzda başka deformasyon ve sağlık sorunlarına neden olup başka tehditlerle sizi karşı karşıya bırakmaktadır.

CİLTTEKİ KIRMIZI LEKELER İÇİN DOĞAL MASKE ÖNERİLERİ

ZEYTİNYAĞLI LİMON MASKESİ

Bir adet limonun suyu ile bir adet elmanın suyunu sıkın ve iki maddeden elde edilen suları güzelce karıştırın. Krem kıvamına gelene kadar süt ve zeytinyağı ilave edin. Küçük bir cezve yardımıyla karışımı ısıtın. Karışım soğuduktan sonra cildinizde bulunan kırmızı lekelerin üzerine sürün ve bir saat kadar bekledikten sonra duş alın. Her gün bu maskeyi uygulamak gerektiğini unutmayın. Uygulayan bayanların ise olumlu sonuçlar olduğunu belirtmek isteriz.

MANTAR VE MAYDANOZ MASKESİ

Bir adet maydanoz, bir adet salatalık ve beş adet mantarı ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemelerin tamamını bir tava yardımıyla pişirin. Eğer elde etme imkanınız varsa bir adet gülün yapraklarını da karışıma ilave edin. Her gece uyumadan önce maskeyi yüzünüze uygulayın. Bir süre devam ettikten sonra farkı siz de olarak gözlerinizle göreceksiniz.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum