SAKARYA Akyazı'da Kadın kuaför engelli ve yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet veriyor

SAKARYA Akyazı'da Kadın kuaför engelli ve yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet veriyor
02 Mayıs 2024 - 09:38
Kadın kuaför engelli ve yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet veriyor
 
Sakarya Akyazı ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki üç çocuk annesi Canbakan, uzun yıllar yaptığı mesleğini 20 yaşındaki doğuştan Serebral Palsi hastası oğluyla daha fazla ilgilenebilmek için gönüllü olarak sürdürmeye karar verdi.
 
Sakarya'da oğlunun hastalığı nedeniyle mesleğini gönüllü olarak sürdüren kuaför Selma Canbakan, engelli bireylere ve yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet sunuyor.
Canbakan, 17 yıldır hastalara, engelli bireylere ve yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet veriyor.
Selma Canbakan, ilkokuldan sonra meslek edinmek istediğini ve kuaförlüğü seçtiğini söyledi.
Arkadaşıyla 2006 yılında kuaför dükkânı açtığını ancak oğlunun hastalığı nedeniyle mesleğini ticari olarak bıraktı.
 
Selma Canbakan, benin oğlum yirmi yaşında. Onun rahatsızlığından sonra böyle bir şeye başladım. Nigar ablama şu anki geldiğimiz ablamıza ben üç ayda bir sürekli geliyorum. Hem kendisi mutlu oluyor ben geldikçe. Hem ben mutlu oluyorum. Yani çünkü hiçbir karşılık almadan hizmet veriyorum. Bu beni rahatlatıyor. Evet ücretsiz geliyorum. Bu şekilde yani. Inşallah daha da herkes gönüllü olur da daha da insana ulaşırız. Bana tabii ki ulaşırsa ben onlara da gitmeyi istiyorum engelli kimsesi olmayanlar var. Evde yalnız yaşayanlar var. Sonra yaşlılarımız var bakıma muhtaç olanlar. Onları ekliyorum. Yani bir kimi duyarsam ona geri gidiyorum yani. Bu tanıdık akraba olmasına gerek yok. Bana ulaşan herkese gitmeye Çalışıyorum. Tabii ki yani psikolojik olarak bir rahatlama oluyor dedi.
 
 
 Nuriye Akgün hasta sahibi, Selma benim kızımın arkadaşı on beş yirmi senedir tanıyoruz. O süreden beri de bu hastaya ben bakıyorum. 
Bu hasta bir aile tanıdığımız, Selma çok güzel insan Allah razı Olsun. Hastam da ona alıştı oda hiç ikiletmeden geliyor Allah Selma'dan razı olsun yani. Selma artık aileden birisi oldu, Hastamızın saçları uzadığında 2-3 ayda bir geliyor ve kesiyor dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum