Aloe Vera Bitkinin Faydaları....!!!

Bu şifalı bitkinin deri üzerine iyileştirici, yumuşatıcı, nemlendirici ve yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Yaşlanmayı önleyici etkisi çok yönlüdür...

Aloe Vera Bitkinin Faydaları....!!!
16 Kasım 2016 - 22:29 - Güncelleme: 19 Mart 2018 - 21:59

Afrika kökenli bir bitki olan Aloe Vera zambakgiller familyasından olmasına rağmen kaktüse benzer bir görünümü vardır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerle alternatif tıp sektörü için oldukça önemli bir bitkidir.
Vitamin ve mineral açısından zengin bir bitkidir. A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminlerini içerir. Ayrıca B12 vitamini açısından da iyi bir kaynaktır. Aloe vera folik asit, kalsiyum, magnezyum, çinko, selenyum, demir, krom, sodyum, potasyum, manganez ve bakır minerallerini içeren bir bitkidir.

Bu şifalı bitkinin deri üzerine iyileştirici, yumuşatıcı, nemlendirici ve yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Yaşlanmayı önleyici etkisi çok yönlüdür.

Çok iyi bir temizleyici olduğu için ölü hücreleri kaldırır ve derinin küçük gözeneklerini temizler. Bir yandan derideki atık ve toksinleri kaldırırken, içerdiği vitamin, mineral ve amino asitlerle deriyi besler ve yeni hücre yapımını arttırır.

BKolesterolü dengeleyici etkisi olması da ALOE VERA faydaları arasındadır.Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Astım rahatsızlığına iyi gelmesi faydaları arasındadır. Radyasyonun olumsuz etkilerini azaltır.
ALOE VERA sindirim sistemini rahatlatan bir bitkidir. Sindirim sistemini rahatlatmaya ve geliştirmeye yardımcı olur. Hazımsızlığı önlemesi de ALOE VERA faydaları arasındadır. Kan basıncını düzenler, kan basıncını arttırır. Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardım eder. Safra yapımını arttırır.

Kozmetik ve alternatif tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen ALOE VERA’nın cilt üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak yaşlanmayı önleyici bir etkisi vardır. Evinizde yetiştirdiğiniz Aloe Vera’dan bir yaprak kopararak içindeki jeli 2 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 5-6 damla kadar gül yağını karıştırın ellerinizle yukarı doğru masajlar yapın ve ciltte oluşan yaşlanmayı gidermek için ne kadar etkili olduğunu fark edeceksiniz.

Saça faydalıdır

Aloe vera, cildi güneşten koruduğu gibi saçı güneşten ve kafa derisini UV ışınlardan korur. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici gibi günlük saç yıpratıcı etkenlerden, yağmurdan, kuruluktan saçı korur ve daha parlak ve daha ipeksi olmalarını sağlar.

Kepeği yok eder

Saçınızı Aloe Vera ile yıkamak derideki kepeği uzaklaştırır, yani tek yapmanız gereken, kepeği tamamen uzaklaştırmak için saçınızı taramaktır. Birkaç uygulama sonrası farkı göreceksiniz.

Mükemmel bir rahatlatıcıdır

Aloe Vera kafa kaslarını gevşeten anestetik özelliklere sahiptir. Saçınızı her yıkadığınızda kafa derinize iyice masaj yapın.

Stresinizi alacaktır.

Aloe Veranın Cilde Faydaları Nelerdir?

Cildin kolajen yapısını ve elastikiyetini korur. Cildi yumuşatır ve onarmaya yardım eder. Cildin esnekliğini arttırır. Ayrıca sarısabır
olarak da anılan bu bitkiden elde edilen özler, kozmetik sanayinde de kullanılarak çeşitli kozmetik ürünlerinin yapımına katkıda
bulunmuş ve insanların kullanımına sunulmuştur. Cildi nemlendirici özelliği olması da Aloe Vera faydaları arasındadır.

Ciltteki AKNELERE ve sivilcelere de iyi gelir. Lekelerin yok olmasına yardım eder.

Dudakta bulunan uçuktan, genital organ ve ciddi bacak ülserlerine kadar çeşitli yaralarda başarıyla kullanılmıştır. Özellikle antivirüs
etkisi nedeniyle uçuklarda 3 gün gibi kısa bir sürede iyileşmeyi sağlar.

Taze yaprakları jelatinoz bir sıvı salgılayarak tahriş olmuş deride iyileştirici etki gösterir. Güneş yanığı gibi hafif deri yanıklarına
iyi gelmesi de bu şifalı bitkinin faydaları arasındadır. Egzamaya karşı da kullanılır.

Sizin tek yapacağınız bu bitkiyi alıp evde yetiştirmek,yetiştirirken dikkat etmeniz gereken bitkiyi direk güneş alan yere koymamanız. Güneş ışınlarından korumanız ve güneşin yatay şekilde bitkiye gelmesine dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı günler için merhaba olsun...


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum