''USÜL BENDEN.ESAS SİZDEN''

''USÜL BENDEN.ESAS SİZDEN''
18 Ağustos 2023 - 19:33 - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 19:38


’USÜL BENDEN.ESAS SİZDEN‘’

Geçtiğimiz seçimden bu yana sıkça doğum yeri İskenderun’a gelen Necmi hoca;
Bu kez İkametgahını aldırmak için geldi.20 gün  öncesine kadar, farklı bir şehirden de yapılabilen nakil işlemleri,yeni uygulama nedeniyle ancak nakili istenen yerden gerçekleşebiliyor. Belediye Başkanlığı adaylığı düşünenlerin de en geç 6 ay öncesinden bu işlemi halletmesi gerekmektedir. Necmi hoca da nakil işlemini gerçekleştirdi. Gelmişken de  farklı platformlarda da görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak bu defa ki ana geliş gerekçesi ile ilgili şunları söyledi.
İkemetgahımı bugün itibarıyla Ata şehrime aldım.Üzerime düşen Usülü tamamladım.Ancak esas ile ilgili takdir ve tensib Güzide kentimiz  İskenderun un Kent paydaşlarınındır.
Dayanamayıp  sorduk.Seçim öncesi-Seçim sonrası kazanırsanız nerede kalacaksınız..?
-Mithat paşa ilkokulu yönetici giriş tarafına bakan ,Deprem de hiç zarar görmeyen 2+1 evim var.Yaşanmış anektottur.Apartmanımızın sağında ve solunda 4’er katlı yapılar var.Sizde 3 yerine 4 katta diretin dediler.Gerek yok ,Ne ise o dedim.Yapı 3 katlı olarak inşa edildi.Apartmanın adı İS-EM (Rahmetli Babam İsmail ve Annem Emsal)‘dir.
Yeri gelmişken söyleyeyim…..!
Deprem den sonra nereler de olduğumu soran olmuş…?
- Saar 03.02 de meydana gelen 17 Agustos1999 ( Bugün) Gölcük depremini bire bir yaşamış biriyim.
-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Akıllı Şehirler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Eğitim Dökümantasyonunun bir bölümü olan Akıllı Şehir de Afet ve Acil Durum Yönetimi bölümünü hazırlayanlardan biriyim.
-STK’lar ve özel dostlarımla yapılan çok şey vardır. Hatta şu anda bile Dostlarımızın desteği ile devam eden AŞ EVİ bile vardır.
Bunları dillendirmek bile nahoştur.Çünkü fıtratımız da bir elin verdiğinin diğer el görmemeli vardır.Ülkemizin farklı yerlerine göç eden depremzede hemşerilerimize oluşturduğumuz istihdam alanlarından bahsetmiyorum bile..,
Sonuç olarak :2 yıl önceki ve son çıkan orman yangının da da Orman Genel Müdürlüğündeki (Ankara) Yangın komuta merkezi ile irtibatlıydım.Yani , bu tip Afetler de nerde ,nasıl durmamız gerektiğini iyi biliriz.
Hangi parti de aday adayı olacaksınız diye sorduk..?
-Benim  duruşum,Bütünsellik merkezlidir. Yerel seçim atmosferi farklıdır.
Geçtiğimiz Pazar gerçekleşen CHP İskenderun İlçe Başkanlığı seçimiyle yeniden seçilen Yusuf Mansuroğlu Başkanı da, Ak partinin  22.yılını kuruluşu nedeniyle İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer’i de kutladım.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum