Türkiye'de KoronaVİRÜSten ilk ölüm?

Türkiye'de KoronaVİRÜS ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamalarda bulundu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada malesef ilk kaybımızı verdik dedi...

Türkiye'de KoronaVİRÜSten ilk ölüm?
18 Mart 2020 - 00:26 - Güncelleme: 18 Mart 2020 - 00:47
Türkiye'de KoronaVİRÜS ile mücadele kapsamında  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamalarda bulundu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada malesef ilk kaybımızı verdik dedi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste son durumla ilgili açıklama yaptı.
''90 gün direndiğimizi ifade etmiştim. Olayın Çin'de ortaya çıktıktan sonra sorunun niteliğini ilk kavrayan ülkelerden biriyiz. Koronavirüsü bir pandemi senaryosunu öngörerek değerlendirdik. Nitekim çok geçmeden konu bu şekilde tanımlandı. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünyayla yoğun ilişkiler içinde olan Türkiye'nin kendini tümden yalıtması imkansızdı. 7 gün önce size ilk vakayı açıklamıştım. 
Virüs solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Temas, virüse aradığı fırsatı sunuyor. Kalabalık ortamlar en riskli yerler. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat hastalık tablosu nadiren görülüyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç yaşın ilerlemesine göre değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır.
Geç saatlerde bulunmam özel bir durum nedeniyledir. Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum: Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. 
Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Pozitif kısmın büyük sonucu iyileşmeyle sonuçlanıyor.'' ,

Açıklamayla ilgili Analiz

Maalesef bu gün ilk kaybımızı verdik. Allah rahmet eylesin. Bundan böyle virüsle mücadelemiz yeni bir safhaya girdi. Ne yazık ki durumun vahametini kavramamış pek çok insanımız var. Bu ulusal bir mücadeledir. Tüm ülke çapındadır ve dünyaya karşı zorlu sınavımızdır.
Şimdiye kadar başarısız sayılmayacak bir şekilde geldik.
Bundan böyle de ayni şekilde devam etmemiz gerekir.

Devletimiz konuya ciddiyetle sarılmakta. Elinden gelenin fazlasını yapmakta, sürekli olarak bizleri uyarıp aydınlatmaktadır. Korkuya, paniğe yer vermemeliyiz. O ki başımıza geldi (ki bunun olacağı belli idi) bununla baş etmek zorundayız.

Yapılacak işler bellidir. Bunları gurur, kibir vesilesi yapıp da işleri zorlaştırmamız çok anlamsız bir iş.
Kimseye kızmaya harcayacak enerjimiz olmamalı. Sabırla sebatla önce üzerimize düşeni yapmalı, devletimizin açıklama ve yönlendirmelerine kulak vermeli, bunlardan haberi olmayanı haberdar etmeli, önemsemeyeni uyarmalıyız.

Türkiye'deki Corona Virüs vaka sayısı artışı:
▪️11 Mart — 1
▪️13 Mart — 5
▪️14 Mart — 6
▪️15 Mart — 18
▪️16 Mart — 47
▪️17Mart — 98 - 1 Ölü
'Allah yar ve yardımcımız olsun'

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum