Türkiye'de günde kaç kişi intihar ediyor?

Tüm Dünya genelinde intiharların istatistiği her zaman yüksektir, bunun bilimsel açıklaması da var, peki Türkiye'de günde kaç kişi intihar ediyor ve nedenleri nelerdir...

Türkiye'de günde kaç kişi intihar ediyor?
03 Mayıs 2020 - 19:40

Türkiye’de günde ortalama olarak 8 insan hayatına kıyıyormuş. Son birkaç yılın istatistikleri şöyle 1918’de 3.161, 2017'de 3 bin 168,1016'da 3 bin 193, 2015'te 3 bin 246, 2014'te 3169 kişi intihar sonucu hayatını kaybetti.

Bu intiharların yüzde 75’ini erkekler oluşturuyor. En önemli intihar sebebi sırasıyla hastalık, aile geçimsizliği ve ekonomik sorunlardır.

UNUTMAYALIM, DİN TOPLUMUN HUZUR LİMANIDIR!


Uzmanlar ülke genelinde ekonomik sıkıntıların artmasının intiharları tetiklediğini söylüyorlar. Ve diğer ülkelere göre Türkiye’de intihar oranının düşük olmasının ana sebebinin ise İslam’dan kaynaklandığının altını çiziyor ve “Allah korkusu, intiharı frenleyen en önemli unsurdur” diyorlar.

Şimdi şu zânileri (zina yapanları) ve eşcinselleri savunanlara soralım; dinî değerlere gereksiz yere saldırılarınız, onu hayatımızı yönlendiren gücünden uzaklaştırmak için midir?

Batı insan hakları safsatasıyla bu kapıları açık bıraktı, şimdi doğan her iki çocuktan birisi babasız dünyaya geliyor. Bugün onlar bu çöküşten kurtulmak için çırpınıp çare ararken, bizde dini değerlere saldırı aynı bataklığa bu toplumu sürüklemek olmaz mı?

Unutmayalım din toplumun huzur limanıdır. İnanmayanlar bu limandan uzaklaşabilirler, ancak bizim insanımızın tek sığınağı orasıdır. Onu buradan koparmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum