TAYYİP ERDOĞAN - ABDULLAH GÜL ( İktidar Mücadelesi )?

Erdoğan her zaman millete güvendi ve milletin desteğini aldı, Ya Gül Bütün kamuoyu oluşturma çalışmalarına, algı operasyonlarına rağmen yeterli karşılık bulmuyor, Samimi bulunmuyor.. Tabandan, sahadan bir mücadele ile gelmiyor...

TAYYİP ERDOĞAN - ABDULLAH GÜL ( İktidar Mücadelesi )?
30 Aralık 2017 - 19:21

1. 2014 ' te yapılan seçimleri ben CB yarışından çok Başbakanlık yarışı olarak değerlendiriyorum. Çünkü muhalefet Erdoğan ' ın Cumhurbaşkanı olmasının önünü kesmek istemiyordu. Aksine Erdoğan 'ı ilk turda CB seçmek için " çatı adayı " formülünü kullandılar.
2. Peki neden Ekmeleddin İhsanoğlu ? Daha önce bir şey demiştim. Türkiye ' de iktidar mücadelesi ; Erdoğan - Baykal ya da Erdoğan - Bahçeli arasında geçmiyor , Erdoğan - Abdullah Gül arasında geçiyor. Yani iktidar mücadelesi aslında AKP ' nin içinde olan bir mücadele !

3. 2007 seçimlerinde CB olarak aslında siyaseten intihar etmiş olan Gül - Ekmeleddin ile sıkı dosttur. Ve Ekmeleddin Bey ' in çatı adayı olması Bahçeli - Gül görüşmesinden hemen sonra gerçekleşmiş bir olaydır.

4. Gül 'ün , Ekmel Bey 'i yarışa sokmasının amacı onu CB yapmak istediği anlamına gelmez. Aksine , Gül , Ekmel Bey 'i yarışa sokarak Erdoğan ' ı ilk turda CB yapmıştır. Gül ' ün Ekmel Bey 'i CB yapmasında ki amaç , Erdoğan ' a " partiyi bize bırak mesajı vermektir.

5. Erdoğan partiyi Gül ' e bırakmak istemeyince , 1 Mart Tezkeresinde tamamen ayrılan AKP içinde ki iki grubada yakın olan ve Bahçeli ' nin devlet içinde yakın olduğu bir isim partinin başına geçmiştir. Davutoğlu Hoca !

6. Gül ekibi ile çok görüşme yapan ve yanında bulunan Gülcü danışmanlar yüzünden sürekli Erdoğan ' la ters düşen Hoca , hem dış hem iç politika yüzünden tasfiye edilir.

7. Yerine Gül ekibinin özellikle Arınç ' ın hiç sevmediği , Erdoğan ' ın sağ kolu olarak bilinen Binali Yıldırım gelir. Aslında Davutoğlu tasfiyesi ile Başbakanlık makamı fiilen kaldırılmıştır.

8. Özellikle 16 yıllık süreçte Erdoğan 'ı Gül faktöründen kurtarmak için en çok mücadele edenlerden biri de Deniz Baykal 'dır. 2002 seçimleri sonrası Erdoğan ' ı meclise sokup, Gül ' ü Başbakanlık koltuğundan almıştır.

9. Keza 2007 seçimlerinde Gül 'ü CB yapıp bir an önce siyasetten tasfiye olmasına yardımcı olan Devlet Bey ' de Erdoğan ' ı BAŞKAN yapmak için uğraşmıştır.

10. 2019 ' da Erdoğan siyasetten çekilecektir. Peki Erdoğan ekibi ile Gül ekibinin mücadelesi bitecek midir ? Hayır ! Erdoğan kendini feda ederken yerine bir ismi hazırlıyor. Peki Gül ekibinin adayı kim ? Akşener ' in partisine katılmayı planlayan Babacan mı ?

11. Erdoğan , Başbakanlık makamını bırakırken yerine Numan Bey 'i getirmek istiyordu. Gül araya girdi. Davutoğlu oldu. Tayyip Bey CB ' liği bırakırken yerine kimi getirmek istiyor ? Yerine gelecek kişinin önünü Gül yine kesecek mi ?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum