KoronaVirüs salgını ne zaman bitecek?

Stratejist Abdullah Çiftçi, Youtube kanalından, salgın ne zaman bitecek sorularına, açıklık getirdi, işte bilimsel açıklamalar...

KoronaVirüs salgını ne zaman bitecek?
12 Nisan 2020 - 00:26 - Güncelleme: 12 Nisan 2020 - 01:22
Merhaba değerli arkadaşlar. Sıkça soruyorsunuz.
Salgın ne zaman biter

Yani temennimiz Bir an önce bitmesi, Ama tabii ki dünyadaki gelişmeleri izliyoruz radar gibi yurtdışındaki arkadaşlarla beraber dünyadaki Haberler ne diyor? Anlamaya çalışıyoruz, bu arada salgın bitmese bile çalışma hayatına dönülür mü? Şu an yoğun tartışma yaşanıyor, bugün Amerika'da uzmanların uyarılarına rağmen Trump Mayıs ayında İş hayatını yeniden açmaya hazırlanıyor şeklinde bir haber çıktı şimdi salgını bitişi ile ilgili bilgi istiyorum.

İsimlerden biri bilgi hiç Vakfı'nın ilişkisi olan fonladığı biri İngiltere'deki o Karantina sürecini başlatan kişidir. Amerika'da da Arkadaşlar elinde ne diye Amerikan ulusal allerji ve bulaşıcı hastalıklar Enstitüsü müdürü var yani bilgi ve Ferguson bu isim üzerinden kolay izliyorum ben Ayrıca bir de Oxford Üniversitesi'nden Sara Gilbert var. Onların çalışmalarını İstiyorum 12 ile 18 ay arasında az çalışmaları tam bir sonuç bekliyoruz diyor. Oxford Üniversitesi'nin Sara Gilbert ise Eylül ayında Biz insanlar da bu aşıyı yıl sonu ilama Eylül ayında deneyeceğiz diyor.



Yine bilgeis gibi konuşuyor. Diğerleri de öyle şimdi belki salgın bitmeden İş hayatına nasıl denilecek? Burada yeni bir kavram ortaya attı immunity Passport yani bağışıklık pasaportu verelim biz diye aynı dün gece Amerika'da gündeme geldi. Bulut düğün bizde geceyken evet bahçede pasaport internet faizini açıklamaları var. Diyor ki bir kişi diyor. Mart'ta hastalandı Eylül ve Ekim gibi iyileş o bağışıklık kabul edilebilir. Yani antikor testleri yaparaktan bir kişinin maaşı olup olmadığını Biz anlayabilir istiyor. Sürekli testler yapılıyor ama alt Amerika'da bazı firmalar antikor testleri satışa da çıkarttılar. Fakat henüz Amerikan Gıda ve ilaç iç İdaresi tarafı.

Bunlar onaylanmadı Dünyanın değişik yerlerinden aşı çalışmaları var farklı ülkelerden ama Dünya Sağlık Örgütü verdiği bilgi, KoronaVirüs Endeksli olmayan çalışmalarından Ben bir sonuç alınacağını inanmıyorum çünkü bizim baştan beri söylediğiniz dijital dünya kurgusunda bu isimler önemli, baktığımızda Amerika'da konuşan İngiltere'de konuşan Avustralya'da İngiltere ve Amerika'da Alman bağışıklık pasaportu gündeme geldi ne yapacaklar. Bir kişiye bağışıklık pasaportu verip İş hayatına döndürmek istiyorlar ve deneyecekler şimdi Kore'de başka bir açıklama geldi Güney Kore'de diyor ki Güney Koreliler bağışıklık kazanmış kişiler yani hastalığı atlatmış kişiler ve yeniden KoronaVirüs tespiti çıktı yani salgına yeniden yakalanmışlar.

Yani yeniden Covid-19'a yakalanabilir demiyorum. Aktive edilebilir diyor. İlginç bir ifade bu Dolayısıyla bizim toplum olarak da bu sürece kendi Psikolojimizi hazırlamamız lazım. Yani biz şimdi Muhtemelen Mayıs sonu gibi dışarıya çıkarız diye umut ediyoruz. Ancak kesinlikle olaraktan bu işin bitişi aşı bulunması ile alakalı acil çalışmalarında da bilgi için 7 farklı firmaya yatırımı var. İkisinden Umut bekliyoruz diyor. Şimdi yeni bir Passat sahibi olduk ya neymiş bahçelik pasaportu zaten termal kamera yüz tanıma sistemleri de havaalanlarında şehirlerde hızlıca termal kamera renk yani bundan sonra Muhtemelen Türkiye'de de her işyerinin girişine bir termal kamera konacak yani kişinin Eğer sıcaklığı yüksekse binaya giremeyecek ve. Bu illaki coronavirüs alakalı değil.

Vücut sıcaklığı yüksek işlem Bir enfeksiyon var demektir. Bu onun gribin hangi çeşidi olursa olsun mikroorganizmanın bulaştırma ihtimali var. Yani dijital dünyada artık dijital sağlık dönemine geçtik.  Bu benim öngörüm bu adamlar bir bağışıklık pasaportu verip deneyecekler. Ancak Muhtemelen bağışıklık pasaportu işe yaramaz sa. Hadi yeniden bir daha deneyelim diyecekler.

Zorunlu aşı getirmeyi bulamıyorlar yani zorunlu aşağıda da buldukları açıdan çok insanlığın Belki değiştirmeyeceği bir aşırı da gündeme gelebilir ama şu an dünya genelinde bir alerji Olmuştu yani şüphe oluştu aşıları sorgulamaya başladılar hangi aşıları coronavirüs alakalı değil D vitamini eksikliği yan dijital kimlik endeksi sorgulandığı ve şu an önümüze ne çıktı Bahçeli pasaportu Yani bizim bilmemiz gereken anlamamız gereken şey Amerika'da büyük kavga başlayacak ya bir de Amerika'da çok soruyorsunuz ki o hareketi kanın hareketini bana çok zor bu hareketi takip ediyorum inceliyorum burada sıkacağı işte Yeraltında sığınaklar var şu var Bunlar genelde biraz palavradan ibaret Amerika üstünden yayıyorlar bunu.
Hegel diyalektiği tez antitez çerçevesinde bu hareketi de belli bir merkezde yürütüldüğünü yağ ve toplumun Eğer bir muhalefet olacaksa o muhalefeti de bir yürütürüz mantığı ile hareket edildiğini düşünüyorum Bu nedenle çok ciddiye almıyorum fakat Amerika'daki kavga gümbürtü Mayıs ayının ortasında yakındır birleşme evde büyük kavgalara neden olacaktır şu an birçok bilim adamı farklı bağımsız düşünen bilim adamı bilim adamları tarafından siyasetin esir alındığını siyasetçi politikacıları ve bunun da tüm ulus-devletler da ciddi anlamda ekonomik kayıplara neden olacağı tartışmaları var Yani bir tarafta ciddi anlamda bir kriz var ne işi var ama dünya ölüm istatistiklerine baktığımızda geçen sene ocak-mart Şubat Ocak Şubat Mart ayındaki ölümler ve.

Aynı ölümler arasında bir fark yok ve Amerika'da şöyle bir tartışmada başladı ölen herkes acaba covid 19 teşhisi ile mi öldürülüyor diğerleri Niye vermiyor her zaman Ölene şeklinde tartışmalarla var Avrupa'da bu sonuç farklı sosyolojik sonuçlara da neden oluyor medya açıklanmasa da Avrupa'da birkaç ülkede aldığım habere göre iş yani Yalnız kalan insanlar intihar ediyor Allah yardım etsin Öncelikle tüm dünyada sosyolojik olaraktan yeni davranış şekilleri tanım şekilleri yeni kavramları Görüyoruz işte bu bağışıklık pasaportu ümidi pasporta Avustralya'da gündeme geldi Almanya'dan Amerika'da geldi Muhtemelen Türkiye'de böyle bir şeyle karşılaşacağız zaten Google tüm verileri konum verilerini plan insanların açtı.

Yapay Zeka devletine doğru tek dünya Devleti ne doğru adım adım gidiyoruz ve bu noktada eleştiriyor muyum bunu? Hayır bir noktada mecbur bırakıyoruz ya Merkezi Sev hak ve özgürlükler mahremiyet kavramlarının ötesinde şu an hastalıkla mücadele birinci öncelik olduğu için bizim sağlık bakanlığımız da cep telefonuna uygulamalar geliştirdi. Aslında içinde daha önce size bahsetmiş olduğu sosyal kredi sistemi gerçek adı Yapay Zeka devletine Doğru giden adımlar Corona virüsü vesile olduğu korunabiliriz taraf vesilesi ile ortaya çıkarılan yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bu süreçte Avrupa'da Avrupa Birliği'nin dahaki hesaplaşmak niteliğinde Birbirimizi suçlamalarını görüyoruz. Anadolu'da bir söz vardır. Varlık seviştirir yokluk dövüştürür yani.

Elektrik şeklinde biz ne yapacağız? Sağlık Bakanlığı izlemeye devam edeceğiz. Ama bu süreçte dünyada farklı tartışmalar var. Yani bunları da bilmenizi isterim. En önemli tartışma ölüm oranları değişmiyor. Soru şu acaba 19'dan ölmediği halde koy. 19 test teşhisi mi konuluyor? Dünya çapında şeklinde şimdi gürültüye bağıra yani tüm dünyadaki Karantina olayına bakıyoruz. Bir de ölüm istatistikleri ne bakın Bunlar birbiriyle örtüşmüyor mayıs ayında bu gündeme gelecek ne olur şeklinde ve tahmin ediyorum birçok ülke karantinayı kendiliğinden kaldıracaktır. Aşağıda beklemeden sürü bağışıklığı yöntemiyle öyle düşünüyorum. Bir abi İsveç bu yöntemi zaten uyguluyor. İsveç bu yöntemi niye uyguluyor diye baktığımda tahmin ediyorum İsveç'te yüksek ölüm istatistikleri ortaya çıkacak Avrupa'da en yüksek istatistik İsviçre'den.

Ne zaman bitecek sorduğunuzda. Burada iki tane seçenek var. Eğer bilgi ise dinlersek ya da bilgi istedi. İngiltere'deki ekolü olan neydi? Ferguson Amerika'daki eki olan ekol'e siparişini dinlersek biz bu salgın 12 ile 18 ay arasında önce bitmez diyorlar ama bu arada kısmi olarak eve dışarı çıkma olabilir. Yeniden yakalanma olabilir. Bunun nedeni ile tam garantili uygulanmıyor diyorlar. Yani bizim şimdi dün akşam ne açıklandı sokağa çıkma yasağı açıklandı. Tümden herkes marketlerde 103 de gördük yani bir noktada şöyle bir görüşte geldi. Bu insanlar hepsi Garanti Niye olmasın diye bilgi istiyor ki garantili ya herkes girmediği müddetçe bu salgın bitmeyecek.
Amerika'da iç hat uçuşları devam ediyor dünyanın birçok ülkesinde Hayat devam ediyor Bu nedenle Mayıs sonu gibi tüm dünyada karşı bakışın değişeceğini yeni sorgulamaların geleceğini düşünüyorum arkadaşlar yani Keşke salgın hemen bitse de Hepimiz dışarıya çıksak içeride bunaldık dediğim gibi 12-18 ay gibi bir süre görünüyor önümüzde en iyimser tahminle Harvard Üniversitesi'nden geldi O da Eylül ayı diyor ama ben söyledim Bir Dünya Sağlık Örgütünün zaman dilimi 12-18 hangi görünüyor hastalarımıza Allah'tan şifa diliyorum vefat edenlere da başsağlığı diliyorum Allah rahmet eylesin İnşallah en kısa sürede bu bu salgından kurtuluruz arkadaşlar Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

Analiz; Stratejist Abdullah Çiftçi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum