Düzenli Yumurtlaması Olmayan Kadınlar Nasıl Hamile Kalabilir ?

Herşeyden önce düzenli yumurtlayamayan bir kadının ideal kiloda olması gerekmekte

26 Şubat 2017 - 20:42
Herşeyden önce düzenli yumurtlayamayan bir kadının ideal kiloda olması gerekmekte. İdeal kilonun üzerine çıkıldıkça hamile kalma oranının düştüğünü unutmamakta fayda vardır. Gerek polikistik over sendromu olasun gerekse olmasın ideal kilo hamile kalma yolunda anahtar evrelerden birisidir. O yüzden ilk anahtar kesinlikle kilo ile savaşıp ideal kiloya ulaşmaktır.

Bunun dışında çeşitli ilaçlarla yumurtalıkları uyandırmakta gerekmektedir. Yumurtlamanın ağırlık derecesine göre doktor konsültasyonu altında yumurtalıkları uyandırıcı ilaçlar kullanmak ikinci aşamayı oluşturuyor. Bunların yanı sıra yumurtalıkları uyandırmada kullanılan enjeksiyon şeklinde FSH ve RH hormonlarıda yardımcı olabilir. Bu hormonlar beyinden salgılanan hormonlardır beyin bu hormonları salgılamıyorsa eğer bu hormonların enjeksiyonu mümkün. Çoğu zaman bu üç çözümle başarılı olduğu görülmüştür.

En son çare olarak cerrahi operasyonla yumurtalıkların üzerindeki kistlere ufak delikler açılarak polikistik over hastalığı zayıflatılıyor. Günümüzde kuvvetli yumurtlamayı sağlayan ilaçlar sayesinde bu yöntem hemen hemen hiç kullanılmamaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum