Diyanet işleri başkanı Erbaş hocanın yanındayız?

Diyanet İşleri Başkanı, Ali Erbaş Hoca, Diyanet’in suskun tavrını aşara doğru bir söz söyledi: Bir Müslüman olarak bakmayı bırakın, bir insan olarak bakıp bu sözlere itiraz edebilir misiniz?...

Diyanet işleri başkanı Erbaş hocanın yanındayız?
29 Nisan 2020 - 02:02 - Güncelleme: 29 Nisan 2020 - 15:11
Diyanet İşleri Başkanı, Ali Erbaş Hoca, Diyanet’in suskun tavrını aşarak doğru bir söz söyledi: Bir Müslüman olarak bakmayı bırakın, bir insan olarak bakıp bu sözlere itiraz edebilir misiniz?
Buyurun önce söylediklerine görelim:
“İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor.
Nedir bunun hikmeti.
Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.
Yılda yüzbinlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim”

Daha birkaç hafta önce bu konuyu ben de işlemiştim. Yazımda verdiğim korkutucu ramlar şuydu:.
“Birleşmiş Milletler (BM)'in AIDS konusunda mücadele eden kuruluşu UNAIDS‘e göre 1981 yılından bu yana 35 milyon kişi AIDS’den öldü. Bu, yılda ortalama 900 bin dolayında insan demektir. Nitekim resmi açıklamaya göre, Batı’da sadece 2018 yılında, 770 bin kişi AİDS’ten hayatını kaybetti.
Türkiye’de ise, Sağlık Bakanlığı Aralık 2017 verilerine göre ülkemizde 16 bin 644 AIDS hastası var.”

Üstelik uzmanlar buna ilave ediyorlar: “Dünyada vaka sayısı azalırken Türkiye’de artıyor”, diye.
Halkın sağlığı açısından dini kurallar kadar önemli olan, daha doğru dinin emri olarak uyarıda bulunan bir insana, toplumun dini kurumunun başında bulunan saygın bir kişiye, Kuran’ı da aşağılayan dille hücum ederek; “Sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir”, diye saldırıda bulunacak.

Bu tür uyarılarla bu hastalık önlenirse, bugüne kadar ölen milyonlarca insana yenisi eklenmeyecek. Erbaş Hocanın ifadeleri koruma uyarısıdır, bunu saldırı olarak ele alan anlayışı nasıl isterseniz öyle yorumlayın artık!
Kaynak; Muhsin İlyas Subaşı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum