Yüzdeki Akne Sivilce ve Siyah Lekelerden Nasıl Kurtulabilirim ?

Yüzdeki akne, sivilce ve siyah lekelerden nasıl kurtulabilirim? Özellikle gençlerin oldukça sık sorduğu ve çözüm aradığı bir sorun yüzdeki siyah lekeler, akne ve sivilceler....

Yüzdeki Akne Sivilce ve Siyah Lekelerden Nasıl Kurtulabilirim ?
08 Aralık 2016 - 22:55 - Güncelleme: 21 Mart 2018 - 00:03

Yüzdeki akne, sivilce ve siyah lekelerden nasıl kurtulabilirim? Özellikle gençlerin oldukça sık sorduğu ve çözüm aradığı bir sorun yüzdeki siyah lekeler, akne ve sivilceler. Ergenlik döneminde karşılaştıkları bu sorunu öyle yoğun yaşıyorlar ki çoğu toplum içine çıkmaktan çekinir hale geliyorlar. Yüzlerinde oluşan bu sorunu kapatmak için çoğu yüzünü kat kat fondöten ile kapatmayı  tercih ediyor. Bu da cildin hava almasını engelliyor, hava almayan cilt ise daha bozuluyor. En sık yapılan yanlışlardan biride sivilcelerin el ile patlatılması yada sıkılması. Tırnaklarımızın zehir saçtığını unutmayalım ve sıkarak patlattığımız sivilcelerin suyu yayılarak yeni sivilceler çıkmasına neden olacaktır. Sıkılan sivilceler yüzümüzde hiç geçmeyecek izlere neden olacaktır.

 

Sivilce, Akne ve Siyah Lekelerden Kurtulmanın İlk Yolu Yüzümüzü Temiz Tutmaktır


Özellikle yağlı ciltlerde sivilce sorunu yaşandığı için cildin bu yağdan arındırılması gerekmektedir. Bunun için sıkça cilt yıkanmalı ve yağdan arındırmalıdır. Elma sirkesinin mikrop kırdığını biliyoruz. Özellikle iltihaplı sivilcelerin üzerine bir pamuk yardım ile elma sirkesi sürün. Sivilcenin söndüğünü göreceksiniz. Gül suyu da cildiniz için iyi bir temizleyici olacaktır. Sabah ve aksam olmak üzere günde iki kez cildinizi temizleyebilirsiniz. Siyah noktalar için yapacağınız en iyi bakım haftada bir buhara tutup gözeneklerinizi açmak olacaktır. Yumuşayan siyah noktalar temizlenecektir. Bir sıkılaştırıcı tonik yardımı ile gözeneklerin sıkılaşmasına  yardımcı olun. Eğer sivilce sorununu çok ciddi boyutta yaşıyorsanız bir doktordan yardım almanız gerekmektedir.

ülke postası /Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum