Terörist Salih Müslim serbest bırakıldı?

Çek mahkemesi PYD eski eş başkanı Salih Müslim'i serbest bıraktı...

27 Şubat 2018 - 13:39 - Güncelleme: 27 Şubat 2018 - 14:43

Azılı Terör Örgütü PYD Eski eş başkanı Salih Müslüm'in duruşması Türkiye Saat'i ile 13:00'da başladı. Kısa sürede ''Yarım saat'' için'de Salih Müslüm serbest kaldı.

Bugün Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Hakkında kırmızı bülten çıkardığımız PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslüm, 24 Şubat'ta Çek Cumhuriyeti'nde gözaltına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder" demişti.

KARARA TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİLER

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu kararı memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." Açıklamasında bulundu.

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum