GZTC KABİNESİ GÜNDEM MADDESİ "MÜCADELE"

GZTC KABİNESİ GÜNDEM MADDESİ "MÜCADELE"
04 Mayıs 2024 - 10:38 - Güncelleme: 05 Mayıs 2024 - 10:54

“Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’ Bakanlar kurulunu Ankara’da irtibat ofisinde gerçekleştirdi. Kabine toplantısına Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyetinin ülke içinden ve ülke dışından üst düzey kurmayları katıldı.  Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Arslan ile kabine üyelerinin katıldığı toplantıda; yurt dışında bulunan  kabine üyeleri de toplantıya online katılım gösterdi.
EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ MÜCADELE                                   
GZTC’nin kuruluşundan bugüne yapılan  faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda bugüne kadar yapılan faaliyetlerin Türk ulusuna daha iyi aktarmak adına tüm çalışmalar “Dünden bugüne Zengezur”  isimli kitapta bir rapor halinde derlenip kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edildi. Göyçe-Zengezur’un iç ve dış politikaları, sosyal ve ekonomik gelişmelerin de ele alındığı bu toplantı da  bugüne kadar yapılmış olan bir mücadelenin sonsuza kadar devam edileceği yinelenirken, Türk dünyasının anahtarı konumunda olan bu toprakların mücadelesinden asla taviz verilmeyeceğinin altı çizildi.  Yine Ermenistan Başbakanı Paşinyanın söylemlerinde barışa hazır gibi görünse de diasporanın kışkırtıcı söylemleri  ve aşikar bir şekilde Erivan’ın Fransa, Yunanistan ve Hindistan tarafından silahlandırılması, aslında zaman kazanımından başka bir şey olmadığını bizlerde gözlemlemekteyiz.
Toplantıya katılan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Başbakanı Adil Seyhan; “bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalar projelerimiz çerçevesinde hedefine ulaşıyor. Hedefimize ulaşmanın olmazsa olmaz olan güçlü ve istikrarlı yol arkadaşlarımız olan tüm kabinemize bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
GZTC Savunma  Bakanı  Afik  Mamadov’un yaptığı  yazılı açıklama da;   104 yıldır ermenileştirilmeye çalışılan bu kutsal Türk  toprakları için verdiğimiz mücadele  tamamen bu toprakların asli sahibi olan Zengezur halkı için olduğunu bir kez daha deklare ediyor ve bu toprakların Göyçe-Zengezur’dan kopmayacağını ve ileri ki süreçte tüm dünyanın gündem maddesi olacağını bir kez daha dünya kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ve bu sebeple bu kadim toprakların tarihsel geçmişini, önüne koyduğu vizyon ve misyonunu çok iyi bir şekilde gerek Türkiye’de gerek dünya da tüm engellere rağmen kuruluşundan bu yana hedeflenen amaç olan tanıtım çalışmalarını başlatmıştık.  Arkamız da bulunan Türk dünyasının destekçileriyle azim ve kararlılıkla bu yolda barış ve huzurun tesisi için, yıllardan beri işgal altında bulunan bu toprakların, gerçek sahiplerine teslim edilinceye kadar “bir millet 16 devlet” anlayışıyla gereken her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum