Reyhanlı ve Kilis'e Atılan roketler neden engellenemiyor?

Ordumuzun abluka altına alıp kuşattığı, iha'larımızın aralıksız gözleme uçuşları hatta özel birliklerimizin cephe gerisi de dahil olmak üzere yapmış oldukları operasyonlar, arama tarama faaliyetleri gerçekleşirken bu roketler engellenemedi...

Reyhanlı ve Kilis'e Atılan roketler neden engellenemiyor?
03 Şubat 2018 - 02:20

Reyhanlı ve Kilis bölgelerimize dönük roketli saldırılar gerçekleşiyor. Ordumuzun abluka altına alıp kuşattığı, iha'larımızın aralıksız gözleme uçuşları hatta özel birliklerimizin cephe gerisi de dahil olmak üzere yapmış oldukları operasyonlar, arama tarama faaliyetleri gerçekleşirken bu roketler engellenemedi.

Peki neden?

Daha önce ifade ettiğim gibi Kobani bölgesinden Afrin, Membiç bölgelerinin savunması ve örgütlenmeleri için gönderilen Mahmud Berxwedan'ın stratejik savunma teknikleri konusunda bölgedeki terör gruplarının bu tarz savaşa hazırladığını ifade etmiştim.
Zira bu terörist başı Reyhanlı bölgemizi de içine alan bölgelere dönük savunma tünellerinin inşasını gerçekleştirdiği biliniyor. Hem oralardan ülkemize giriş çıkışların yapılabildiği tüneller ağının bulunduğu biliniyor.

Bölgedeki kaynaklarım Reyhanlı Kilis başta olmak üzere gerçekleştirilen saldırıların bu tüneller vasıtasıyla gerçekleştirildiğine işaret ediyorlar.

Peki bundaki amaç nedir?

Ordumuzun psikolojik olarak yıpratılması, iç kamuoyu nezdinde savaş karşıtı söylemlerin önünün açılması ve harekâtımızı itibarsızlaştırmaya dönük bir algı operesyonu kuvvetlendirmesinin sağlanmasına dönüktür.

Bu gerçekler ışığında "vur kaç" taktiği olarakta askeri uzmanların hem fikir olduğu saldırıların sona erdirilmesi için ordumuzun gerekli hamleleri yaparak roket saldırılarının arkasının kesileceğine inanıyorum.

Burada başka bir savaş var.

Terörizmle mücadele de ordumuzun bu teknikler konusunda deneyimli ve bölgeyi iyi tanıyan personelleriyle sorunun üstesinden gelinecektir.
Rabbim yiğitlerimizi muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.

Binnur Günay / Ülke Postası


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum