OTAK GENEL BAŞKANI ARSLAN; HER ALANDA ÜLKEMİZİ KALKINDIRALIM

OTAK GENEL BAŞKANI ARSLAN; HER ALANDA ÜLKEMİZİ KALKINDIRALIM
07 Mayıs 2024 - 12:14 - Güncelleme: 07 Mayıs 2024 - 12:16
OTAK GENEL BAŞKANI ARSLAN; HER ALANDA ÜLKEMİZİ KALKINDIRALIM
Geçtiğimiz günlerde Otak (Osmanlı Teşkilatı Arama Kurtarma Derneği) olağan kurultayını 29 Nisan’da gerçekleştiren ve  kurultayda Genel Başkan olarak seçilen Mehmet Ali Arslan önemli açıklamalarda bulundu. 
Arslan yaptığı açıklamada;  Türkiye genelinde insan kaynaklı teşkilat çalışmalarımız en kısa zamanda güçlü bir yapıyla şekillenecektir. Son depremde alınan derslerle her ilde insan kaynaklı çalışmaların başlatılmasının önemine binaen bizlerde vasıfsız ama bilinçli can kurtaran insan kaynaklı bir teşkilatlanmanın acilen ülkemiz için hayata geçirilmelidir.  Osmanlı Teşkilatı arama kurtarma merkezini güçlendirmek amacıyla bizler 81 ilde bize yapılan başvurular arasından gönüllü atamaları  başlattık.
Arslan, teşkilatın afet ve benzeri sorunlarla başa çıkabilecek gönüllü insan gücünün oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, deprem ve sel afetlerinde insan gücünün öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Osmanlı Teşkilatı arama kurtarma merkezinin Türkiye için büyük önem arz ettiğini belirten Arslan, bilinçli insan kaynağının afetlerle mücadelede etkin bir rol oynadığını ve kimi zaman doğal afetlerde araç ve gereçlerin bulunduğu ama insan gücüne ihtiyacın olduğunu gözlemledik. bu sebeple her ilde enkaz gibi durumlarda çeşitli araçları kullanabilen, sel gibi afetlerde yüzme bilen, gerektiği durumlarda inşaat molozlarını kaldırılabilecek vasıfsız ama bir çok vasıflıya can olacak bir insan gücü kaynağını inşallah bu teşkilatla hayata geçireceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum