GUSTO: "KUR'AN MODERN İLİMDEN 14 ASIR ÖNDE!"

Deniz bilimcisi Gusto, uzun yıllar denizler-de incelemeler yaptı. 1980 yıllarda en popüler bel-gesellerden birisi, “Kaptan Gusto” adıyla yayınlanmaktaydı...

GUSTO: "KUR'AN MODERN İLİMDEN 14 ASIR ÖNDE!"
08 Mayıs 2021 - 02:56
Deniz bilimcisi Gusto, uzun yıllar denizler-de incelemeler yaptı. 1980 yıllarda en popüler bel-gesellerden birisi, “Kaptan Gusto” adıyla yayınlanmaktaydı. 
 
Bu araştırmalar sırasında Aden Körfezinde iki denizin birleştiği bir kesiti tespit eder. Bu iki denizin suyunun birbirine karışmamasını sağlayan ise bir tatlı su tabakasıdır. Bir bilim adamı için elbette bu müthiş bir keşifti. O meseleye böyle baktı ve hemen bunu dünyaya duyurmaya kalktı. Bu sırada, yanında bulunan bir Başka Müslüman Bilim Adamı Prof. Dr. Moris Bukey, Gusto’ya bulduğu keşfin yeni bir şey olmadığını, bunun 1400 yıl önce Kuran’da anlatıldığını söyler.
 
İnanamaz, ama merak bu ya hemen bir uçakla Paris’ten bir Kuran getirtir. Açar ayeti okurlar:  “İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır. Birbirlerine geçip karışmazlar. O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? (Rahman 55/19-21)”

 Bir keşfin heyecanını kaybeden Kaptan, şu açıklamayı yapar; “Kuran modern ilimlerden 14 asır öndeymiş meğer hiç olmazsa bunu öğrendik.

 Şimdi kalkın o küçük aklınızla, inançsızlığınıza gerekçe uydurmak için ‘Kuran’a çağın gerisinde’, deyin.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum