Biden'dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı

ABD Başkanı Biden İsrail-Filistin çatışmasında taraflara gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu. Biden, roket saldırılarında önemli derecede azalma görmek istediğini söyledi

Biden'dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı
13 Mayıs 2021 - 22:49

ABD Başkanı Joe Biden İsrail-Filistin çatışmasında taraflara gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu. Biden, roket saldırılarında önemli derecede azalma görmek istediğini söyledi. Başkan Biden Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki liderlerle başka görüşmeler yapılmasını beklediğini de belirtti.

İsrail-Filistin arasında yoğunlaşan çatışmalar Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki’nin düzenlediği günlük basın toplantısında da gündemdeydi. Psaki, Mısır, Tunus ve diğer bölge ülkelerinin gerilimin azaltılmasında kısa vadede rol oynayabileceğini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi toplantısı talebi

Norveç, Çin ve Tunus, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Cuma günü konuyu kamuya açık bir oturumda ele alınması çağrısında bulunmuştu.

Reuters’a bilgi veren diplomatlara göre, ABD bu talebe konuyla ilgili diplomatik çabaların devam ettiği gerekçesiyle karşı çıktı. Diplomatlara göre Amerika BM Güvenlik Konseyi’nde bu aşamada yapılacak bir toplantının verimli olmayacağını söyledi ancak Salı günü olası bir toplantı olasılığına da kapıyı açık bıraktı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum