Nasıl Kilo Verebilirim ?

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde  en sıkça sorduğumuz sorulardan biri "nasıl kilo verebilirim"

Nasıl Kilo Verebilirim ?
06 Temmuz 2016 - 21:35 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:45

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde  en sıkça sorduğumuz sorulardan biri "nasıl kilo verebilirim". Tatil zamanı geldi çattı ve çoğumuzun  kış aylarında dikkat etmediğimiz  kilolar sorun olmaya başladı öyle değil mi?  Hiçbirimiz yağlanmış bir göbek ve kalçalarla bikini giymek istemeyiz. Hemen gazetelerin ve İnternet sitelerinin diyetler bölümünü açıp en kısa sürede kilo verdiren diyetleri uygulamaya başlarız.Çarpıcı başlıklar dikkatimizi çeker hemen "yedi günde yedi kilo verdiren diyet". Kış boyu alınan kiloların yedi günlük kısa bir sürede yok olması beklenir. Genellikle tek yönlü beslenerek  fazla kiloların atılması mucizesi beklenir.Yedi gün boyunca lahana çorbası, yedi gün buyunca karpuz diyeti gibi tek ölümcül diyetler önerilmektedir.

Nasıl Kilo Verebilirim Demeden  Önce Nasıl  Sağlıklı Beslenmeliyim Denmeli


Can alıcı soru bu olmalı "Nasıl kilo verebilirim" sorusundan önce "Nasıl sağlıklı beslenmeliyim" sorusu sorulmalı. Psikolojik olarak beden "REJİM" yapıyorum  sıkıntısına sokulmamalıdır. Katı ve katlanılması oldukça güç diyetlerin ömrü ancak bir kaç gündür. Bir kaç gün sonunda sinir sistemiz ve vücudumuz iflas eder ve verilen kilolar katlanarak bize geri döner. Her başlangıçta olduğu gibi kilo vermek konusunda da öncelikle kararlı ve iradeli olmak lazımdır. Ve unutulmamalıdır ki bu kilolar bize bir günde gelip yerleşmedi biz bir günde bu kilolardan kurtulalım. Oldukça sabırlı ve iradeli bir süreç bizi beklemektedir. Benden size kendimce küçük bir tavsiye yeni yaşamınıza evinizdeki tartıyı çöpe atarak yapın.

Nasıl Kilo Verebilirim ? Sorusunun Cevabı Tartıyı Çöpe Atarak Olmalı


Yanlış duymadınız ilk yapmanız gereken işlem bence tartıyı çöpe atmak olmalı. Şaşırdınız değil mi? "Tam tartıya ihtiyacımız varken neden tartıyı yok ediyoruz" diyorsunuz. Rejim aslında bedensel bir savaş değildir, psikolojik bir savaştır. Rejim yaptığınız  süre içinde  istemsiz kendinizi tartıda bulursunuz. Onca aç kalmanın sevdiğiniz yemeklerden uzak kalmanın ödülünü kısa sürede almak istersiniz. Veremediğiniz her gram size eksi enerji olarak geri dönecektir. Bir süre sonra direnciniz kırılacak ve pes edeceksiniz. Bu nedenle tartıyı göz önünden kaldırın ve uzun aralıklarla tartılın. Kilo vermeye başladığınızı içine giremediğiniz kıyafetleri giymeye başlayınca anlayacaksınız ve inanın bana tartıdaki rakamı görmekten daha mutlu edecektir sizi.

Emine Sarı

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum