Ödem içeceklerinin zararları var mı? Doğru bilinen yanlışlara dikkat

Pandemi sürecinde ve kış etkisi ile alınan kilolarından hızla kurulmak isteyen kişiler yaza sayılı günler kala hızlı kilo verme arayışına girdi. Hızlı kilo verme denince akla gelen ilk yöntemler arasında ödem çayları yer alıyor. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, ödem söktürücü karışımların yarardan çok zararı olabileceğine dikkat çekti. İşte ödem söktürücü çaylarla ilgili bilinmesi gerekenler...

Ödem içeceklerinin zararları var mı? Doğru bilinen yanlışlara dikkat
06 Mayıs 2021 - 05:15

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman “Ödem çayları veya ödem içecekleri genel olarak farklı bitki, sebze veya meyve türleri karıştırılarak hazırlanıyor ancak bu karışımlar kişide tam bir kilo kaybı sağlamazken, ödem atmaya destek olabilse de zaman zaman faydadan çok tehlike saçabiliyor. Özellikle riskli grupta bulunan kişilerin ödem söktürücü karışımları kullanırken çok daha fazla dikkatli olması gerekir.” diyor. Toplumumuzda ödem çaylarıyla ilgili doğru bilinen yanlışların sağlığa zarar verdiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, ödem içecekleri hakkında doğru bilinen 7 yanlışı sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Ödem içecekleri zayıflatır: YANLIŞ!

DOĞRUSU: Ödem içecekleri zayıflatmaz. Zayıflamak her ne kadar tartıda azalma ile ölçülse de aslında burada hedeflenen yağ kaybı olmalıdır. Oysa zayıflama sürecine girerken ilk hedeflenen ödem atmak oluyor. Ödem içecekleri dokularda fazla biriken suyun atılmasına yardımcı olur ancak beden değişimi sağlayan asıl olarak yağ kaybı olduğundan kilo verme sürecinde ödem kaybından çok yağ kaybına odaklanmalısınız. Yağ kaybı da ne yazık ki bitkisel çözümlerle değil, dengeli bir beslenme planı ve düzenli egzersiz ile mümkün olabiliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum