Mültecilere Avrupa'ya kapıları açıldı?

Bu gün ''İdlib'de verdiğimiz 33 şehidin ardından Türkiye, Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu''...

Mültecilere Avrupa'ya kapıları açıldı?
28 Şubat 2020 - 01:30 - Güncelleme: 02 Mart 2020 - 04:50
''Reuters'ın geçtiği habere göre; Türkiye'den üst düzey bir yetkili, Reuters'e verdiği demeçte, Türkiye'ye Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdi''.denildi.
Ayrıca yapılan Haberde Türkiye'deki emniyet güçleri, Sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesinin emredildiği avrupaya gidecek olan mültecilere engel olunmayacağı belirtildi.
Suriyeliler sınır kapısına ilerlemeye başladı.!
Artık bu sorun sadece Türkiye'nin sorunu değil!



Gece saatlerinde Mültecilerin akın akın sınır kapılarına doğru ilerlediği görüldü, Bu güne kadar hiç bir sozunde dutmayan avrupa Türkiye'nin aldığı bu karar karşısında ne gibi adımlar atacak görecez bakacaz. bundan sonra artık avrupa düşünsün, Farnsa düşünsün, Almanya düşünsün, İtalya Düşünsün, Tüm avrupa düşünsün.
Onbinler, yüzbinler gidecek...
Sakın ola ki; "niye geldiler?" derken, şimdi de; "niye gidiyorlar?" demeyin.
Afgan, Uygur, İran, Irak ve Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle Suriye halklarından bahsediyorum. Onlar bizim gibi, bizden biri... Sakın; "değil, olamaz," demeyin, öyle... Onlar ümmetten bir parça.

İnanın gitmeleri gerekiyordu. Bizden nefret ederek de olsa veya bizi çok özleyecek olarak da olsa, gitmeleri gerekiyordu. Yoksa Dünya'nın bam teline dokunmadan bazı şeyleri anlatmak mümkün olmayacaktı.
Onlar gittikleri yerlerde her şeyden çok bizi anlatacaklar ve her şeyden çok ümmet olmayı arayacaklar; bunun için gidiyorlar. Bunu üstelik çok da iyi bilerek gidiyorlar. Empati bilmeyen kör Dünya'nın göbeğine, ister inanın ister inanmayın "hak yol İslâm" yazmaya gidiyorlar.

Kimi ölümden kaçmıştı, kimi tecavüzden... Kimi ölenlerden kalanları toplayıp gelmişti, kimi de aç kalmamak için... Öyle gelmişlerdi, şimdi de böyle gidiyorlar. Ve gelenler, hep gider zaten.
Ve inanın bütün önemli hikayeler, ya bir gelişle başlar, ya da bir gidişle.

ANALİZ..!
Sınırlara yığılan 100 bini aşmış göçmenlerin durumu ne olacak?
Ben sadece olmasını istediğim süreci yazıyorum.!
100 bin'ler yetmez 500-1 milyon arası göçmen sınırlarda çoğunluğu yakalayacak ki, Yunanistan sınır kuvvetlerini delebilsin.
Ancak öylesi bir kalabalık tüm zorlamalara rağmen sınırı deler ve geçer..
Sonra olacak olan şu; Dünya hukuku mülteci yasası gereği, ayak bastıkları an kimse birşey yapamaz.
Hah asıl şimdi iştahla olacakları bir bir yazalım..;
Önce Yunanistan hiç birşey yapmadan bakakalır. Sonrası ise fazla üzülmesinler onlar da açsınlar kapılarını zira tam yol gidecekler.
Almanya ve Fransa Küreselcilerin Avrupa'da son kalesi olarak tutuşmuş bir durumda bekliyorlar.
Avrupa'da tırmanmış olan aşırı sağ, ırkçılık ve sağ partilerin bu rüzgarla iktidara gelmiş olması Göçmen politikalarında nasıl gaddar olduklarına işarettir.
Hollanda, Avusturya koltuk koruma derdine zinhar göçmenlerle çatışacakken Almanya ve Fransa'da belki de haftasında iktidar düşecek ve sağ partiler yeniden yükselişe geçecek!
Biz de, sen ne yaptın Reis, Avrupa'yı da karıştırdın diyerek, birbirine girmiş Avrupa'yı izliyor olacağız.!
Bunlar olası senaryolar,
Tek umudum öncelikle göçmenler sınır kapısından mevcudiyetlerini ateşin düşeceği topraklara atsın..;
Gerisini, tıpkı yazmış olduğum seyirde izleyin..!
Analiz Haber; incisalar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum