Kemik Erimesine Dikkat?

Yas elli ve üzerinde olan (özellikle menopoz sonrası kadınlar)  insanları bekleyen en büyük tehlike kemik erimesi rahatsızlığı...

Kemik Erimesine Dikkat?
17 Nisan 2016 - 19:55 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:49

Yas elli ve üzerinde olan (özellikle menopoz sonrası kadınlar)  insanları bekleyen en büyük tehlike kemik erimesi rahatsızlığı. Eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi sorunlar yaratıp kırıklarla neden olmakta. Vücuda alınan en ufak darbede kemiklerimizde kırılmalar söz konusu olmaktadır.

Menopoz sonrası mutlaka bir doktor kontrolden geçilmeli,gerektiği takdirde kalsiyum takviyesi alınmalıdır.Yıllık yaptıracakları kemik tarama testleriyle de kemik erimesinin boyutu tespit ettirilmelidir.

Bu aşamada beslenmede büyük önem taşımaktadır. Süt ve süt ürünlerinin bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Günlük bir kase yoğurt ve iki bardak süt mutlaka vücuda alınmalı. Bunun yanında kemik suyu doğal bir kalsiyum kaynağıdır. Kemik suyundan yapılan çorbalar ve yemekler kemiklerin güçlenmesine faydalı olacaktır.

Eğer tedavi edilmezse kemik erimesi rahatsızlıkları ileri boyutlar almakta boy kısalması,en ufak darbede kemiklerin kırılması gibi sonuçlar doğurabilir. Kırılan kemiklerin tekrar kaynayıp iyileşmesi de uzun süreç almaktadır.

Herhangi bir kırık olayında  yapılacak müdahale darbe alan yere buz koyup acilen doktora gitmek olmalıdır. Kırıkçı-çıkıkçı diye tabir edilen isin ehli olmayan insanlara başvurmak, ancak tedaviyi geciktirir. Yanlış ve gecikmiş tedavi geri dönüşü olmayan azarlar bırakabilir vücudumuzda.

Vücudu ayakta tutan iskelet sistemi yani kemiklerimiz. Kemiklerimiz sağlıklı olmazsa rahat hareket edemez, yürüyemeyiz bunun için kemik erimesini hafife almamak rutin kontrollerimizi yaptırmak şart.

haber;Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum