HDP MEŞRUİYET ARAYIŞINDA.?

Kadrolu eşbaşkan Pervin Buldan da CHP ye açık çağrı yaparak 'ittifakı' resmileştirme zamanının geldiğini hatırlattı...

HDP MEŞRUİYET ARAYIŞINDA.?
25 Şubat 2020 - 01:26 - Güncelleme: 25 Şubat 2020 - 01:34
Haber; Firuz Türker
HDP
kaybettiği legaliteyi CHP de arıyor. CHP de bunu ondan esirgemeyecek gibi görünüyor. Kongrelerini yaptılar ve Heval Sezai'nin yerine Mithat Sancar'ı getirdiler.
Kadrolu eşbaşkan Pervin Buldan da CHP ye açık çağrı yaparak 'ittifakı' resmileştirme zamanının geldiğini hatırlattı.
HDP nin legaliteden koparak PKK ya açıktan bağlanma sürecinin yolu barış sürecinin reddiyle açıldı. Ardından kendi kendilerine 'demokratik özerklik' ilanı, 6-8 Ekim olayları, hendek kalkışması geldi. Bütün bunlara parti sözcülerinin legaliteyi reddeden söylemleri de eklenince bu parti hızla yasallıktan inişe geçti. Pek çok partili yönetici ve belediye başkanı hakkında soruşturmalar açıldı. Bütün bunlara rağmen oy tabanında önemli bir azalma olmadı. Ama kitlelerin gözünde değer yitirdiler. Demokratik eylem yapmaya heves ettiklerinde de kitle desteği bulamadılar.

Bunu üzerlerindeki baskıya yordular. Ama bu 'baskıya' sebep olan kendi tutum ve davranışlarını sorgulamadılar. Öyle ki kitlelerin karşısına çıkacak yüzleri kalmadı.

Şimdi yeniden bir 'itibar' arayışı içindeler. Bu kongrelerindeki görev değişikliğinin sebebi budur. Mithat Sancar'dan daha 'meşru' bir yüz olarak faydalanmaya hazırlanıyorlar.

Yerel seçimlerde CHP ile kurdukları bilinen ama resmi olarak açıklanmayan, hatta CHP ve İYİ Partililerin ısrarla inkar ettikleri ittifakın kendilerine bu yolu yeniden açacağını hesap ediyorlar. Tabi ki CHP buna olumlu yaklaşacak. İYİ Parti ise bu durumu içine sindiremeyen bir küçük azınlık dışında bu oyuna dahil olacak.

Fakat unutulan bir şey var. Kitlelerin gözünde HDP nin imajı değiştirilebilecek mi?
Bazı şeyler kolay kaybedilir. Geri kazanılması ise çok zor, çoğu zaman da imkansızdır. Bu durumun düzeltilme çabalarına en büyük darbeyi Diyarbakır anneleri indiriyor.
Haber; Firuz Türker

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum