Hacı Bayram Türkoğlu'ndan Dörtyol İlçe Kaymakamına Telgraf?

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU, MİLLİ MÜCADELE'DE İLK KURŞUNUN ATILIŞININ 99

Hacı Bayram Türkoğlu'ndan Dörtyol İlçe Kaymakamına Telgraf?
18 Aralık 2017 - 16:57
MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU, MİLLİ MÜCADELE'DE İLK KURŞUNUN ATILIŞININ 99. YILI MÜNASEBETİYLE DÖRTYOL İLÇE KAYMAKAMINA TELGRAF GÖNDERDİ..

Sayın Murat Bulacak
Dörtyol İlçe Kaymakamı

Sayın Kaymakamım;

Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’yu işgal eden düşman kuvvetlerine karşı ilk kurşunun Yiğit Dörtyol’umuzda Kara Mehmet Çavuş ve onun silah arkadaşları tarafından atılışının 99. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla idrak ediyoruz.

Tarihi nice şan ve zaferlerle dolu, hürriyete âşık, bağımsızlığına meftun Aziz Millet’imizin yiğit evlatlarının Anadolu’da Türk-İslam varlığını topyekûn imhaya azmetmiş barbar kuvvetlere karşı Dörtyol’da yaktığı istiklal meşalesi, tüm yurt sathında direnişin sembolü olmuştur.

Esareti sefalet, manda ve himayeyi zillet kabul eden Aziz Türk Millet’inin yiğit evlatları; minarelerden yükselen ezanlar susmasın, göklerde nazlı nazlı dalgalanan bayrağımız inmesin, mukaddesatımız zalim düşman çizmesinde ezilmesin, 3 kıtada at koşturmuş, 7 iklime hak ve adalet götürmüş ecdadın ruhu incinmesin diye Dörtyol’da milli mücadele ruhunu sarsılmaz bir iman ve çelik bir irade ile ete, kemiğe bürümüşler, şanlı kurtuluş destanını mübarek kanlarıyla yazarak alınlarının akı, yüreklerinde şahadetin mührü ile Hakk’a yürümüşlerdir.

Geçtiğimiz yüzyılın başında ilk kurşun ile ortaya koyduğu istiklal mücadelesinden zaferle çıkan aziz milletimiz, 2023 ve 2071 gibi hedefleri ile istikbal mücadelesini de kararlılıkla sürdürüyor. Şurası bir hakikattir ki, ecdadımızın bize bıraktığı mirasa aynı yüksek ruh ve şuurla sahip çıkıyoruz.

Yeni bin yılın şafağında Selahaddinlerin, Ertuğrul Gazilerinin kutlu yolculuğunu hendekler kazarak, barikatlar kurarak, darbelere teşebbüs ederek durdurmaya çalışanlar, yükselen değer Türkiye’yi kuşatma altına almanın, kontrol altında tutmanın plan ve projelerini hazırlayanlar, bilmeliler ki; Aziz Türk Milletine yönelik her teşebbüs ve tasallut, nice Kara Mehmet Çavuşların çelikten bileği, nice Kara Hasan Paşaların iman dolu yüreği ile ve de hamuru şahadet ve duayla yoğrulmuş bu vatan toprağında akamete uğrar.

Kurtuluş Savaşı’nda her bir karışı şehit kanı ile sulanmış kutsal vatan toprağına kasteden düşmana karşı atılan ilk kurşunun 99. yıl dönümü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere; milli mücadelede Kara Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa, Emin Hoca, Selim Çavuş gibi aziz vatan için mübarek kanlarını ve canlarını ortaya koyan bütün kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Milli Mücadele’de İlk Kurşunun Dörtyol’da atılışının 99. yıl dönümü törenlerine Ankara’da TBMM Genel Kurulundaki yoğun bütçe maratonu nedeniyle çok istememe rağmen katılamıyorum. Bu vesile ile şahsınızda tüm hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyor, en derin sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Hacı Bayram Türkoğlu
AK Parti Hatay Milletvekili

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum