GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN ÖNERİLER.?

Güzel ve sağlıklı bir cilt için ilk yapılması gereken, cildin iyi bir biçimde temizlenmesidir...

GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN ÖNERİLER.?
22 Ocak 2017 - 22:54 - Güncelleme: 24 Mart 2018 - 22:49

Güzel ve sağlıklı bir cilt için ilk yapılması gereken, cildin iyi bir biçimde temizlenmesidir. Özellikle burun çevresinde meydana gelen siyah noktalar, akneler ve lekelerin başlıca sebebi cildin iyi bir biçimde temizlenmemiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Cilt temizliği denildiğinde akla sadece yüz bölgesi gelmemelidir. El ve aynı zamanda vücut temizliği de dahil olmalıdır. Çünkü gün içerisinde ellerimizi ister istemez yüzümüze götürürüz. Sivilce oluşumuna mehilli bir cildimiz var ise eğer temiz olmayan ellerimiz ile dokunduğumuzda ortaya istenmeyen tablolar çıkabilmektedir.

Cildimizi iyi temizlemenin sırrı ise alkol bulundurmayan tonik ya da termal su bunun yanı sıra gül suyu gibi ürünler ile temizlemenin ardından yüzümüzü kurutmayan ürünlerin kullanımıdır.

Cildin İyi bir şekilde nemlendirilmesi gerekir; cildimizi iyi bir biçimde nemlendirirken en önemli etken cildin iyi bir biçimde tanınması ve kişinin cilt tipine uygun olan nemlendiriciyi kullanmasıdır.

Yağlı cilt tiplerinde önemli olan iyi bir temizlik ve bunun yanı sıra nemlendirilmesi şarttır. Ancak ve ancak yağlı bir içeriğe sahip nemlendirici kullanılırsa ciltte akne seviyesinde artış yaşanacaktır. Yağlı ve sivilceye mehili olan cilt tipinde nemlendirici seçimi hafif ve akışkan türde olan bir nemlendirici yönünde yapılmalıdır.

Karma niteliğe sahip bir cilt tipinde ise yağlanmanın fazla olduğu bölgelerde ve az yağlı bölgelerde farklı ürünler kullanılması gerekmektedir.

Kuru niteliğe sahip ciltlerde ise, mevsimsel değişiklik yaşanır şöyle ki kış mevsiminde ciltte yağlanma oranı az olmakla birlikte yazın bu durum normale dönebilmektedir. Aşırı kuru cilt tipinde ise, nemlendirme aşaması oldukça güçtür. Bu cilt tipine sahip kişiler dermokozmetik ürünler kullanılabilir. Bu yönde çok fazla seçenekleri bulunmamaktadır.
Cildimize iyi bakmak gerekir; eğer gözenekleriniz tıkalıysa ve siyah nokta problemi yaşanıyorsa onları sıkmadan halletmeye çalışmalısınız. Çünkü sıkma işlemi ile cildinize zarar verebilirsiniz…

Emine Sarı / ulkepostasi.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum