50.MİLYON DOLARLIK YALAN HABERİN PERDE ARKASI GERÇEKLERİ.

ABONE OL

50 Milyon dolarlık yalan! Cuma İçten, kendisine atılan iftiraları mahkeme kararlarıyla belgeledi. Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı, Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten, kendisini resmi hakem heyetine dahil olmasına ikna eden Fehmi Öztürk'ün hakem heyetinin raporunu beğenmediği için '50 milyon dolarlık kumpas' iftirası attığını mahkeme kararlarıyla belgelediğini açıkladı. Cuma İçten yaptığı açıklamada, Sabah, a Haber ve süperhaber'.com da Fehmi Öztürk'ün yalanlarına dayanılarak '50 Milyon dolarlık kumpas' manşetleri ile Mevlüt Yüksel imzası ile karalama haberlerine imza atıldığını, mahkeme kararlarına rağmen söz konusu haberler için düzeltme hakkı tanınmadığını ve aynı haberi defalarca ısıtılıp yeniden yayınlanarak itibar suikastına maruz bırakıldığını ifade etti.

50 Milyon dolarlık yalan!

Cuma İçten, kendisine atılan iftiraları mahkeme kararlarıyla belgeledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı, Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten, kendisini resmi hakem heyetine dahil olmasına ikna eden Fehmi Öztürk’ün hakem heyetinin raporunu beğenmediği için ‘50 milyon dolarlık kumpas’ iftirası attığını mahkeme kararlarıyla belgelediğini açıkladı.

Cuma İçten yaptığı açıklamada, Sabah, a Haber ve süperhaber’.com da Fehmi Öztürk’ün yalanlarına dayanılarak “50 Milyon dolarlık kumpas” manşetleri ile Mevlüt Yüksel imzası ile karalama haberlerine imza atıldığını, mahkeme kararlarına rağmen söz konusu haberler için düzeltme hakkı tanınmadığını ve aynı haberi defalarca ısıtılıp yeniden yayınlanarak itibar suikastına maruz bırakıldığını ifade etti.

Cuma İçten açıklamasında; “Mahkeme kararları ile iftiraları belgelenen Fehmi Öztürk şirkete borçlu olduğu ortaya çıkınca, hakem heyeti raporları aleyhine olunca aylar sonra tüm heyet üyeleri hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine savcılığın aylarca soruşturma ve takip işlemi yürüterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, iftira ve suç duyuruları ile yalan haberler devam etti” dedi.

Takipsizlik verilen soruşturma tekrar başlatıldı

İçten, açıklamasında şunları söyledi:

“2018 yılında onlarca suç duyurusu bir yerde toplanarak heyet üyeleri hakkında teknik ve fiziki takipler yapılmış ve 2019 yılında iddia edilen “Zorla senet alma, yağma, tehdit, gasp, darp ve çete kurma” gibi iddiaların savcılık araştırmaları ile yalan olduğu ortaya çıktı ve ‘Takipsizlik’ kararları verildi.  2019 yılı başında verilen bu kararlar sonrası konu kapanmış diye düşündük.

İlgili Makaleler

Ancak, 2019 sonlarında “Baş Kaldırıyorum ve Ak Parti’den istifa ediyorum” diyerek Gelecek Partisi Kurucusu olduktan sonra aynı yalanlarla karalama kampanyası tekrar başlatıldı. Fehmi Öztürk sosyal medya hesapları üzerinden hakem heyeti üyelerinden sadece şahsımı hedef aldı. Takipsizlik kararı verilen konular işlenerek, tekrar iftiralarda ve yalan beyanlarda bulunularak, muhalif kimliğimden dolayı da konuyu iktidara yakın medya ile paylaşmış ve bu iftiraları takvim ve sabah gazeteleri haber yapmıştır. Bu gazeteler habercilik ilkesi gereği benim görüşümü almayı da reddetmişlerdir.

Ortaya çıkan resimde Fehmi Öztürk kendine bir ekip kurmuş ve bu ekibin içerisinde sayın cumhurbaşkanımızın öz yeğeni ve süper haber sitesinin sahibi Cengiz Er ve onun muhabiri Mevlut Yüksel ile medya üzerinden bu yalan haberleri devam ettirdiler.  Sonuç itibari ile sabah ve takvim dışında hiçbir ulusal medya ve ajanslar elimizdeki yargı karalarını görünce bunu dikkate almadılar.

Şahsıma yapılan yalan ve iftira haberlere karşı yargı kararları ile birlikte hukuka baş vurmamıza rağmen iktidar yanlısı olduklarından olsa gerek, söz konusu gazetelerin haberlerine dokunulamamıştır. İtirazlarımıza karşı da ‘Düşünce Özgürlüğü’ kapmasında olduğunu ifade etmişlerdir.”

Yalanlarla Yargıyı etkileme girişimleri

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı, Diyarbakır 24. dönem Milletvekili Cuma İçten, kesinleşmiş takipsizlik ve beraat kararlarına rağmen iftira haberlerinin devam ettiğini, Fehmi Öztürk’ün sosyal medya hesaplarından paylaştığı videosunda Adalet bakanı, bakan yardımcıları, milletvekilleri ve birçok siyasilere gittiğini ve yardım istediğini, siyasilerin talimatı ile savcılar ile görüştüğünü itiraf ettiğini belirterek şunları söyledi:

Tekrar eden soruşturmalardan tekrar takipsizlikler

Tüm bu gelişmelerden sonra 2020 yılında aynı konularla ilgili savcılık tekrar soruşturmalar açmış ve mahkeme süreçleri tekrarlanmıştır.

Yeniden açılan; hukuk, tazminat, ceza davaların tamamı 2021 yılı itibari ile berat ve takipsizlikle sonuçlanmıştır. Hakem Heyeti üyelerinin Fehmi Öztürk ile devam eden heyet görevine istinaden bir davaları yoktur.

Şahsımın Fehmi Öztürk ile devam eden karşılıklı hakaret davaları vardır ve bunlar devam etmektedir.

Buna ilişkin 3 savcılık soruşturması ve 5 mahkeme bilgisini sizler ile paylaşıyorum.

Hukuki açıdan Fehmi’nin iddialarının yalan ve iftira olduğu belgelenmiştir. Ben kendi youtube kanalımda ve sosyal hesaplarımda birkaç açıklamada bulundum ve hukuki süreç geçmişte devam ettiği için basında yer almak istemedim. Buradan iktidarın tüm baskılarına rağmen adaleti sağlayan savcı ve hakimlere teşekkür ediyorum. Onların bu tavrı ülkeme ve adalete olan inancımın devamını sağlamıştır.

TAKİPSİZLİK KARARLARI

1- BAKIRKÖY CBS 2019/61459

2- BAKIRKÖY CBS 2019/25193

3- BAKIRKÖY CBS 2020/103931

BERAAT KARARLARI

A-İstanbul 14. Hukuk 2018/2 (Heyetin kabulü, kararın iptali) LEHİMİZE

B- 6. Asliye Ticaret 2018/681 (Hakem heyeti iptalinin reddi) LEHİMİZE

C- Bakırköy 7. Asliye hukuk 2019/436 (Görevsizlik kararı) LEHİMİZE

D- Bakırköy 18. Asliye Ceza 2021/367 (Hakaret) Berat LEHİMİZE

E- Bakırköy 4. Asliye Ticaret 2021/856 (Tazminatın reddi) LEHİMİZE

İtibar suikastı yaparak gündeme gelmek

Cuma İçten, “Milletvekilliği yapmış ve kamuoyunda bilinen bir isim olmam nedeni ile ismin üzerinden itibar suikastı yaparak gündeme gelmeye çalışılmış ve mağdur bir kimlik oluşturulmak istenerek “50 milyon dolarlık bir kumpas” başlığı ile kamuoyunda kalmaya çalışılmıştır. Bu bahsi geçen rakamın büyüklüğü birilerin odaklanmasını sağlayacağına inanmıştır” diye konuştu.

İçten sözlerini şöyle bitirdi:

“Söz konusu kişinin ortağı olduğu şirketin yıllık cirosu 7 milyon bile değilken, şirketin mal varlıkları 20 milyonu bile geçmezken, şirketin dışarıya olan borcu cirosundan ve mal varlıklarından çok daha fazla iken 50 milyon dolar (700 Milyon TL) dolandırıldığını iddia ederek, kendisinden alacaklı olanlara mesaj yollayarak, “Benim param vardı ancak bu olay başıma geldi” algısını oluşturarak mağdur ettiği insanları oyaladığı gerçeği ile karşı karşıya kaldık diyor Cuma İçten.