Lingual Ortodonti Tedavisi Nedir.?

Lingual Ortodonti tedavisi ilk defa duyduğunuz bir kelime olabilir fakat popülerliği her gün artmaktadır...

Lingual Ortodonti Tedavisi Nedir.?
23 Şubat 2017 - 11:37 - Güncelleme: 26 Mart 2018 - 01:09

Lingual Ortodonti tedavisi ilk defa duyduğunuz bir kelime olabilir fakat popülerliği her gün artmaktadır. Günümüzde bireyler ağız sağlığı konusunda ellerinden geleni yaparken teknolojinin ilerlemesi ve bilimin gelişmesi ile hekimler işlerini yaparken hem güvenli hem de daha kaliteli tedaviler sunmaktadır.

Bu tedavi sürecinde amaç yapının düzgün bir şekilde sıralanması olurken;  iç yapısının yüzeyine sabitlenen kişiye özel ürünler yapılarak tedavi başlanır. Öncelikle hekim seçiminizi yapılırken güvenilir olan bir hekim bulacak ve tercihinizi o yönde kullanacaksınız. Ardından muayene olarak oluşan problemlerin ne derece ciddi olduğunu öğrenecek ve uygulamanın başlamasına onay vererek tedavi sürecinizi başlatacaksınız. Fakat dikkat etmeniz gereken noktalar bulunurken bunlardan en önemlisi tedavi sürecinde kontrollerinizi aksatmamak olacaktır. Aksi durumda tedavi süreciniz başarılı olarak tamamlanamaz.

Lingual Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lingual Ortodonti denilen tedavi yöntemi çene yapısını, kemik dokusunu, çarpıklık ve ayrıklık gibi durumları ele alarak soruna yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Hiçbir şekilde gerek çene yapısına gerekse kemik dokusuna zarar verilmeden yapılan bu uygulama da alt taraftaki iç kısmına yerleştirilen tercihe göre renklenen ve genellikle saydam rengi seçilen sabitlenen bir uygulama olarak bilinir. Kişiye özel olarak yapılan bu işlemde muayene esnasında hastanın ağız ölçüsü alınır ve hijyenik ortamda hazırlanarak dikkatli bir şekilde alt çene dokusuna sabitlenir.

Laboratuvar ortamında hazırlanan teller özel olarak yapılırken kesinlikle steril olmayan ortamlarda yapılmamaktadır. Mikrop kapma olasılığı çok yüksek olan bu işlemde hekimler de dikkatli bir şekilde işlerini yapacak ve özenle hastaya takacaktır. Estetik açıdan kullanmak istemeyen kişilerin sayısı giderek artış gösterirken bu işlemde alt çenenizin arkasında olan yapının varlığını yalnızca doktorunuz ve siz bileceksiniz.

Görsellik olarak belli olmayan bu uygulama zaman içinde düzelmeye ve çarpıklığın yok olmasına sebep olacaktır. Fakat bu işlem sırasında kontrollerinizi aksatmayacak ve doktorunuzun vermiş olduğu tavsiyelere uyarak sorunsuz bir şekilde yapıyı düzenli hale getireceksiniz. Aynı zamanda bu işlemin yapılması için kemik dokunuzun ve çene kemiğinizin gelişmiş durumda olması gerekir. Böylece daha hızlı zamanda daha garantili sonuçlar alabilirsiniz. Dudak yapınızda ve çene yapınızda bir problem oluştuğunu fark ettiğiniz an hekime giderek gerekli olan tedavi sürecinin başlamasına izin vereceksiniz. Takılan bu uygulamanın süresi yaklaşık olarak 1 yıl ile 1,5 yıl gibi bir süre olurken bu süre de Lingual Ortodonti tedavisinin sonuca gelmiş olacaksınız.

Lingual Ortodonti işlem aşamasında alınan ölçünüze uygun bir şekilde model ortaya çıkarılır. Alınan model üç boyutlu bir ortama aktarılarak taranma işlemi yapılır. Yurtdışına gönderilerek kesme ve düzeltme işlemleri yapılır. Çoğu hastalar için dış görünüş oldukça önemli olurken bu tedavi yönteminde dış görünüşten ödün verilmez.

Lingual Ortodonti Avantajları

Her tel tedavisi gibi uzun süreli olan Lingual Ortodonti arka kısmında kaldığı için görsellik olarak bireye zarar vermez. Normal kullanıma göre daha uzun süreli olan bu tedavi yönteminde sabırlı olmanız oldukça önemlidir. Aynı zamanda bu tedavi sürecinde bulunuyorsanız yiyecek ve içeceklerinize dikkat etmeniz gerekecektir. Yapışkanlı gıdaları tüketmekten uzak duracak, tellere zarar vermeden sonuca ulaşmayı hedefleyeceksiniz. Hekimler ne yapıp ne yapmamanız gerektiği hakkında geniş bir bilgi verirken bu bilgiyi dikkate alacak ve uygulayacaksınız.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi tedavi aşamalarına büyük katkılar sağlarken bu tellerin küçük olması konuşma da zorluk çekme problemini de ortadan kaldırmaktadır. Gizli olarak yerleştirilen bu sistemi kullanırken alışma evresinden geçecek ve kısa bir süre sonra alışarak sabırlı bir şekilde bekleyişe girecek ve ortaya çıkan sonuç ile karşı karşıya kaldığınızda hem psikolojik olarak hem de genel olarak rahatlama hissesine kapılacak ve ömür boyu memnun kalacaksınız.
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum