YOK, MU CENNETE GİRMEK İSTEYEN?

KÜLTÜR emperyalizmi en fazla iffet ve namusa saldırır

YOK, MU CENNETE GİRMEK İSTEYEN?
14 Kasım 2017 - 23:11
KÜLTÜR emperyalizmi en fazla iffet ve namusa saldırır. Bu iki kelimenin manası etrafında hassasiyet gösterenler milletin en önemli temel dinamiklerini ayakta tutarlar. Ülkemizde bu iki kelimenin manasına maksatlı olarak, görsel ve işitsel medyatik saldırıların hangi gaye için yapıldığını gayet iyi kavramak gerekiyor. Emperyalist işgale karşı koyabilmenin yolu Ahlak, İman, Namus ve İffetten geçer.

ABD’nin Irak işgali gerçekleştiği zaman başta bizim medyamız olmak üzere bütün dünya Amerika’nın Irak coğrafyasına demokrasi getireceğini sanıyordu. Oysa bu gün görünen tablo Irak coğrafyasında işkence ve tecavüzden başka iffet ve namusa saldırıdan başka bir şey yoktur.

Emperyalizmin gayesi Türkiye ve Türk dünyası etrafında bir kuşatma çemberi oluşturmak ve çembere yakın halkalarda Balkanlar gibi Kafkasya gibi Arap dünyası gibi yerleşim yerlerinde direnebilecek kitleleri zaafa uğratmaktır. Irak’ta düzenin kurulup normal hayata dönülmeyişinin ana sebebi bundan başka bir şey değildir.
Türkiye’den ümit var olan kitlelerin psikolojik direnişini kırabilmek, Türklere ve onlardan psikolojik yardım talebinde bulunan kitlelere ilahinihaye korkunç bir mesaj vermektir. Irak cezaevlerinde hiçbir sebep gösterilmeden tutuklanan kadınlara sistematik olarak tecavüz edilerek hamile bırakılmaları bu gayeye matuf bir hareket olup, bu korkunç manzaraları başka bir işgale uğramış coğrafya olan Bosna’da da ortaya konmuştu.

Neslin devamı nesebi sahihlik bizim en fazla değer verdiğimiz namus kavramının amacıdır. Bosna’nın, Balkanların, Kafkasya’nın, Ortadoğu’nun, Afrika’nın kısacası bütün mazlum milletlerin tek umudu olan Türkiye; bu kuşatılmış çemberini kırabilmelidir. Bu da ancak milletin değer yargılarını yeniden canlandırmayı amaç halsine getiren kitlelerin bu değer yargılarıyla barışması, tanışması ve yaşamasıyla olur.

Emperyalizme dur demek topla,tüfekle,tahrayla,orakla,tırpanla olur ama.. Öncelikle kültür emperyalizminin oluşturduğu nemelazımcılık narkozunu ise ancak değer yargılarının yeniden yaşanılır kılınmasıyla aşılır.
Ne demişti Hazreti Peygamber efendimiz’’Ahir zamanda benim bir sünnetimi ihya eden Cennetliktir’’bütün bu değer yargılarımız bir sünnet derecesindedir… Bu sünnet milli ve manevi Ulvi değerlerimize sahip çıkmakla olur.Yok mu Cennete girmek isteyen?… Saygılarımla..

Hasan ALPARSLAN Araştırmacı, Gazeteci-Yazar / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum